Καρδιοχτύπησε, αλλά… Δοξά-στηκε ο Άρης

Εκμεταλλευόμενος το καλό του ξεκίνημα τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο μέρος και σκοράροντας τα δύο τέρματα του σ’ αυτά τα δύο χρονικά διαστήματα, ο Άρης επικράτησε με 2-1 της Δόξας Ψίνθου στο γήπεδο Αρχαγγέλου για την 5η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.  Καρδιοχτύπια στο φινάλε για τους κιτρινόμαυρους, αφού οι βυσσινί μείωσαν και είχαν ευκαιρίες για να φύγουν με την ισοπαλία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους παίκτες του Μιχάλη Μανωλά, αφού ο Άρης αναζητούσε τρόπους για να απειλήσει και στο 11’ μπόρεσε να ανοίξει το σκορ με τον Νικηταρά, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και γύρισμα του Χατζησάββα από τα δεξιά που βρήκε τον έμπειρο συμπαίκτη του σε θέση βολής στο β’ δοκάρι και δεν δυσκολεύτηκε με σουτ στην κίνηση να γράψει το 1-0.

Ισορρόπησε στην συνέχεια το συγκρότημα του Γιώργου Σαββιδάκη που απείλησε αρχικά μ’ ένα σουτ του Λυριστή στο 16’ που κατέληξε στην αγκαλιά του Καραγιάννη.

Από το 25’ και για ένα δεκάλεπτο η Δόξα είχε τέσσερις μεγάλες στιγμές για να φέρει το ματς στα ίσα. Αρχικά ο Λυριστής στο 26’ και εν συνεχεία ο Τσοπάνογλου στο 28’ με κεφαλιές έστειλαν την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Ακολούθησαν οι μεγάλες επεμβάσεις του Καραγιάννη που είπε «όχι» στο 31’ στην μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λυριστή και αφού η μπάλα έσκασε μπροστά του, ενώ στο 32’ έκανε νέα απόκρουση στην κεφαλιά του Φραντζή, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Ο ρυθμός έπεσε και πάλι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Άρη να μπαίνει πολύ καλά και στην επανάληψη.

Το σουτ του Μπαϊρακτάρη στο 47’ αποκρούστηκε από τον Ηλία και το γυριστό του Σταμούλη είχε την ίδια κατάληξη.

Ένα λάθος του Φραντζή στο 52’ που δεν απομάκρυνε την μπάλα στον χώρο άμυνας της ομάδας του, έδωσε την δυνατότητα στον Μπαϊρακτάρη κάνει το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ.

Νωρίτερα (51’) ο Κιόττου έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, μετά από λάθος των κιτρινόμαυρων, ωστόσο η άμυνα του Άρη είχε διώξει τον κίνδυνο.

Στο τέταρτο που ακολούθησε ο Άρης διατήρησε μακριά τους βυσσινί από την εστία του Καραγιάννη, ο οποίος έδιωξε την σέντρα- σουτ του Λυριστή από τα αριστερά στο 67ο λεπτό.

Το σουτ του Μπαϊρακτάρη στο 69’ κατέληξε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 75’ η απάντηση της Δόξας ήρθε με το σουτ του Κιόττου που είδε τον Καραγιάννη να κάνει νέα επέμβαση.

Στο 79’ ο Μπαϊρακτάρης με πλασέ από το πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Χατζησάββα, νικήθηκε από τον Ηλία που έδιωξε σε κόρνερ.

Σε μια ανύποπτη φάση, αυτή του 80ου λεπτού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι.

Παρότι ακίνδυνος στο σημείο από βρίσκονταν, ο Ζαρκαδούλας ανέτρεψε τον Κιόττου στην γωνία της μεγάλης περιοχής και η διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία ο Λυριστής ευστόχησε και μείωσε το σκορ.

Μέχρι το τελικό σφύριγμα οι Ψινθενοί πίεσαν και έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Στο 88’ ο Κιότου από τα αριστερά μέσα στην περιοχή προτίμησε να πλασάρει και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ ο Λυριστής περίμενε το γύρισμα του.

Ευκαιρία να αρπάξει τον βαθμό είχε η Δόξα και στο 90’, ωστόσο από την απομάκρυνση του Καραγιάννη, ο Κιόττου που έκανε το σουτ είδε τον Ζαρκαδούλα να βάζει την προβολή και να σώνει την ομάδα του.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Δουλγέρης, Παπαγιαννίδης

Συνθέσεις:

Άρης: Καραγιάννης, Ζαρκαδούλας, Μαγιόγλου, Γιαννιού, Σταμούλης, Συμεωνίδης, Δημητριάδης (43’ λ. τρ. Δήμας), Λαμπριανός (77’ Πίτσης), Μπαϊρακτάρης, Χατζησάββας, Νικηταράς (62’ Παρδαλός)

Δόξα: Ηλίας, Ορφανός Δημ., Φραντζής (83’ Χατζηνικόλας Μ.), Στελλάς Μιχ., Στελλάς Π., Κωστομοίρης (65’ Χατζηνικόλας Μ.Κ.), Τσοπάνογλου, Μπάρδος (59’ Κυριαζής), Κιόττου, Τσακίρης, Λυριστής