Πόσοι προβιβάζονται και πόσοι υποβιβάζονται τη νέα σεζόν από κάθε κατηγορία του τοπικού μας

Το «καυτό» θέμα που συζητήθηκε στην συνεδρίαση της ΕΠΣΔ ήταν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και κυρίως το κομμάτι που έχει να κάνει με τις ομάδες που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν από κάθε κατηγορία.

Από την Α’ κατηγορία, φυσικά η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα θα είναι και αυτή που θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, ο αριθμός των ομάδων που θα βρεθούν στην δεύτερη κατηγορία, θα εξαρτηθεί από τον πρωταθλητή (αν ανέβει ή όχι) και τον Ιάλυσο που θα συμμετάσχει στα εθνικά πρωταθλήματα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τέσσερις ομάδες θα πέσουν στην Β’ κατηγορία, ενώ στο «σενάριο» με υποβιβασμό Ιάλυσο και μη προβιβασμό του πρωταθλητή στην Γ’ Εθνική, τότε θα οδηγηθεί στην κατώτερη κατηγορία και πέμπτη ομάδα.

Στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας οι όμιλοι θα είναι δύο όπου θα συμμετάσχουν από δώδεκα ομάδες και οι πρωταθλητές (οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου) θα πάρουν το «εισιτήριο» για τα «σαλόνια» του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Τον… δρόμο για την τρίτη κατηγορία θα πάρουν οι δύο τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου.

Τέλος, από την Γ’ κατηγορία στην Β’ θα προβιβαστούν σίγουρα ο πρωταθλητής και η ομάδα που θα τερματίσει στην δεύτερη θέση. Βέβαια, ανάλογα με τις εξελίξεις στην Α’ κατηγορία, μπορεί την άνοδο να πάρει επιπλέον η τρίτη και τέταρτη ομάδα.