Τον Δήμαρχο Ρόδου επισκέφθηκαν ανώτερα στελέχη της Eurobank

 

 

Το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο επισκέφθηκαν σήμερα ανώτερα στελέχη του Ομίλου της Τράπεζας Eurobank και είχαν μαζί του εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων και των υποδομών, μέσω ιδιωτών επενδυτών.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος δέχθηκε  στο γραφείο του,  τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου Eurobankκ. Χρήστο Αδάμ, το Δ/ντή Επιχειρηματικού Κέντρου της Τράπεζας κ. Γιώργο Κουρούνα και τη Δ/ντρια Τομέα Πίστης της  Eurobankκ. Ήβη Βίγκα.

Ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τα ανώτερα  στελέχη της Τράπεζας για την πορεία – εξέλιξη των έργων της μαρίνας Ρόδου, που χρηματοδοτήθηκε από την Eurobank. Υπογράμμισε δε ότι ολοκληρώνονται και οι κτιριακές εγκαταστάσεις της μαρίνας, η λειτουργία της οποίας τοποθετείται χρονικά  αμέσως μετά το Πάσχα.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος, ανέλυσε  τη θέση και σκέψη της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει, μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος με ανοικτό διαγωνισμό, σε ιδιώτες επενδυτές, δημοτικά ακίνητα όπως το Ακταίον, το Ιαλύσιον,  τους χώρους των Παλαιών Σφαγείων,  καθώς και υποδομές, όπως οι θέσεις  στάθμευσης και ο ηλεκτρονικός τρόπος ελέγχου αυτών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «σκοπός είναι η διοίκηση της Eurobankνα συνδράμει με χρηματοδοτήσεις τους επενδυτές, ώστε με έργα και επενδύσεις να αναδειχθούν σημαντικά ακίνητα του δήμου, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση του νησιού».

Από την πλευρά τους, τα ανώτερα στελέχη διαβεβαίωσαν το δήμαρχο, ότι η διοίκηση της Eurobank είναι έτοιμη να συνδράμει τους επενδυτές με διευκολύνσεις στη χρηματοδότηση των επενδύσεων τους σε δημοτικά ακίνητα και υποδομές.