«Χ»ορταστικό θέαμα με… χαμένο τον ΑΕΡΑ

Ματς-διαφίμηση του ποδοσφαίρου διεξήχθη στο γήπεδο Αφάντου, όπου ΑΕΡΑ και Κλεόβουλος… έμειναν στο 2-2 σ’ ένα χορταστικό 90λεπτο για την 15η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries (β’ όμιλος). Κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού έμειναν οι Αφαντενοί που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά και άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Σημαντικές ευκαιρίες «σπατάλησαν» και οι Λινδιακοί στο δικό τους καλό διάστημα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Τέσσερα γκολ επιτεύχθηκαν στο ματς… παραμονής στ’ Αφάντου, αλλά φαντάζουν πολύ λίγα βάσει των ευκαιριών που χάθηκαν εκατέρων και κυρίως από τους γηπεδούχους από το 60’ και μετά, βρίσκονταν μπροστά τους ένας εντυπωσιακό Λιβησιανό. Σε κακή ημέρα βρέθηκαν οι άμυνες των δύο ομάδων που ήταν… απόντες σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά και οι επιθετικές γραμμές δεν πήγαν… πίσω με δεδομένο ότι απώλεσαν πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες που οριοθετούν αυτή την στιγμή την ζώνη του υποβιβασμού ήταν εντυπωσιακή και το ξεκίνημα άφησε… υποσχέσεις για την συνέχεια.

Μόλις στο 6’ ο Μασάδο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Τριχιάς ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας του Κλεόβουλου για το 1-0 υπέρ του ΑΕΡΑ.

Στο 11’ ο σκόρερ με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, μετά από σέντρα του Πλύγκου και η απάντηση ήρθε στο 13’ από τους κυανόλευκους, όταν ο Κολιοκώστας βρέθηκε φάτσα με τον Τύρελη, μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας, αλλά σημάδεψε πάνω από τα δοκάρια.

Ακολούθησε η φάση του 12’ που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους γηπεδούχους και διαμαρτυρίες προς τον β’ βοηθό Στεφανάκη που με υπόδειξη του ακυρώθηκε το γκολ του Μασάδο.

Στην συγκεκριμένη φάση, μετά από βαθιά μπαλιά, ο Τριχιάς που ήταν σε θέση οφ- σάϊντ ενώ αρχικά έκανε κίνηση προς την μπάλα, στην συνέχεια την άφησε και αποδέκτης έγινε ο Μασάδο που σκόραρε, αλλά ο επόπτης τον υπέδειξε σε αντικανονική θέση και αυτόν.

Στο 17’ ήταν και πάλι σειρά του Κλεόβουλου να απειλήσει και το έκανε με την εκτέλεση φάουλ του Παπαοικονόμου που είδε την μπάλα να περνάει απ’ όλους και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Τύρελη.

Το γκολ για τους παίκτες του Δημήτρη Δογιάμα ήρθε στο 20’ από στημένη φάση και πιο συγκεκριμένα από κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Παπαοικονόμου και η μπάλα πέρασε στην μικρή περιοχή, μετά από ασυνεννοησία γκολκίπερ-άμυνας, με αποτέλεσμα από κοντά ο Κακλαμάνος να χρειαστεί σκόρερ για το 1-1 στο ματς.

Πήρε και πάλι τα ηνία ο ΑΕΡΑ στην συνέχεια που απείλησε αρχικά στο 25’ με το σουτ του Τσαγκάρη το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λιβησιανός και εν συνεχεία στο 27’ με το σουτ του Μασάδο που απομακρύνθηκε από τον Τσελεπίδη. Όλα αυτά, προτού στο 29’ η άμυνα των φιλοξενούμενων «ξεχάσει» τον Τσαγγάρη που με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Πλύγκου, γράψει το 2-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου αφού ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε και οι ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Χοσάδα τον έλεγχαν.

Με γκολ ξεκίνησε το παιχνίδι και στην επανάληψη, μόνο που αυτό προήλθε από την πλευρά των Λινδιακών που μπήκαν πιο κεφάτα και ισοφάρισαν σε 2-2.

Για να έρθει η ισοφάριση, έπρεπε αρχικά να γίνει λάθος στην άμυνα του ΑΕΡΑ, που εκμεταλλεύτηκε ο Κολιοκώστας και ο Χαρίτος αφού πήρε την κεφαλιά-πάσα του συμπαίκτη του και βρέθηκε σε θέση βολής, με πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό στο 52ο λεπτό.

Αμέσως οι παίκτες των ερυθρόλευκων βγήκαν μπροστά και άφησαν αρκετά κενά πίσω, τα οποία εκμεταλλεύτηκε κυρίως από τα αριστερά ο Παπαοικονόμου που σε δύο περιπτώσεις έδωσε… έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες τους, ωστόσο αυτοί «κλώτσησαν» τις ευκαιρίες.

Στο 55’ ο Κουκουτσέλας μετά την σέντρα ακριβείας του Παπαοικονόμου, έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή και ενώ ήταν ολομόναχος στο β’ δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα (58’) σε φάση-καρμπόν, ο Γαϊτάνος ήταν αυτός που με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Μετά το ημίωρο και πάλι ο ΑΕΡΑ ανέβασε στροφές και στο 61’ ο Τριχιάς νικήθηκε από τον Λιβησιανό στο τετ α τετ. Αυτή ήταν η προειδοποίηση τόσο των Αφαντενών που έκλεισαν στα καρέ τους τον Κλεόβουλο μέχρι το φινάλε, όσο και του νεαρού πορτιέρο που έδειξε πως δεν θα δεχόταν τόσο εύκολα γκολ.

Αυτό το κατάλαβαν καλά οι ερυθρόλευκοι, αφού στο 70’ ο Λιβησιανός είπε «όχι» στην εξ επαφής κεφαλιά του Τριχιά μέσα από την μικρή περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης (71’) αρνήθηκε το γκολ από τον Λυριστή στην καρφωτή κεφαλιά που πήρε μέσα από την «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μασάδο.

Ο Βραζιλιάνος που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, έκανε ότι μπορούσε για να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, αλλά στο 81’ και πάλι η κεφαλιά του Τριχιά από τα όρια της μικρής περιοχής κατέληξε σε επέμβαση του Λιβησιανού.

Η πίεση προς την εστία των Λινδιακών συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε και στο 93’ χάθηκε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τσαγκάρης με ανάποδο ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Μπερδεμπές, Στεφανάκης

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Τύρελης, Καραγιάννης (65’ Γιώργου), Αμπαζάϊ, Ανδρεόπουλος Γ., Πάλλας, Γιαννακάκης. Πλύγκος (46’ Λυριστής), Κανάτας, Τριχιάς, Μασάδο, Τσαγκάρης

Κλεόβουλος: Λιβησιανός, Φραντζάκης, Γιατσιάτσιος, Τσελεπίδης, Κακλαμάνος, Συμεωνίδης, Παπαοικονόμου, Γαϊτάνος, Χαρίτος, Κολιοκώτας, Κουκουτσέλας