ΕΠΣΔ: Αν επιθυμείτε να εκτονωθείτε, πάντα θα είμαστε στη διάθεσή σας

Ανακοίνωση- απάντηση σε δημοσίευμα που αφορά τις Μικτές ομάδες, εξέδωσε η ΕΠΣΔ. Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Από την ανάδειξή μας ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου θεωρήσαμε ότι μπορεί να έχουμε την στήριξη και την αρωγή όλων των φορέων του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. 
Παραμείναμε κατά καιρούς σιωπηλοί σε διάφορες κακοπροαίρετες κριτικές από μερίδα ΜΜΕ, εξ αιτίας της αγάπης μας γι αυτό το οποίο κάνουμε. 
Όμως επειδή η υπομονή έχει και τα όριά της, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίσαμε να απαντάμε σε κάθε κακόβουλο δημοσίευμα που στόχο έχει να πλήξει το κύρος της ένωσης. Και όταν το θέμα που διαπραγματεύεται αφορά τις Μικτές μας ομάδες και τα παιδία αυτά των τόσο τρυφερών ηλικιών, τότε μόνο σιωπηλοί δεν μπορούμε να παραμείνουμε. 
Πάμε τώρα να απαντήσουμε το εν λόγω δημοσίευμα. Αναφέρει αρχικά ότι οι μικτή μας (νέων) νίκησε την αντίστοιχη της Λέσβου λόγω του ότι όλοι οι «καλοί» νέοι παίζουν στην Καλλονή, η οποία δεν τους επιτρέπει να αγωνίζονται. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Καλλονή, είναι ένα σωματείο το οποίο έλκει ποδοσφαιριστές από όλοι την Ελλάδα, ακόμα και από τη Δωδεκάνησο και όχι μόνο από τη Μυτιλήνη. Επιπλέον η ΕΠΟ με απόφασή της απαγορεύει ρητά σε νέους επαγγελματικών ομάδων να συμμετέχουν σε μικτές. Αλλά και έτσι να μην ήταν δεν θα ασχοληθούμε εμείς για τις αποστολές των άλλων ενώσεων. 
Αναφέρει επίσης το δημοσίευμα ότι δεν γνωρίζουν τα βασικά ( επανάληψη σε πλάγιο άουτ) από τη στιγμή που έχουμε δει αλλαγή ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, ή για την ασυνεννοησία αμυντικού και τερματοφύλακα. Λάθος μας κι αυτό. Γιατί θα έπρεπε σ αυτές τις ηλικίες να βλέπουμε την μπάλα που έπαιξε η Βραζιλία του ’82 ή μάλλον θεωρούσε, μέχρι να δει τον αγώνα ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, ότι οι παίκτες μας είναι ολοκληρωμένοι και έτοιμοι για το σεντόνι του Champions League. Για την ιστορία ο συγκεκριμένος αμυντικός ( Καλλιώρας ) έχει τρεις τελικούς περιφέρειας και έξι πανελλήνιες νίκες στο ενεργητικό του. 
Επιπρόσθετα το άρθρο αναφέρει πως τις μικτές των νησιών τις κερδίζαμε εύκολα κάποτε όπου και ντέρμπι θεωρείτο να παίζουμε με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εδώ τι να απαντήσει κανείς? Το μόνο που μπορούμε να παραθέσουμε ότι μια ρήση από την κοσμολογία του Ηράκλειτου : Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν. 
Τέλος το καλοκαίρι προκηρύξαμε σαν ένωση όχι μια αλλά δύο θέσεις για Ενωσιακούς προπονητές. Ήταν δικαίωμα του κυρίου Θεοδώρου να δηλώσει ξανά υποψήφιος. Και τους λόγους που επιλέχθηκαν τους έχει αιτιολογήσει η επιτροπή σε σχετικό διοικητικό συμβούλιο όταν και έφερε την πρόταση προς ψήφιση. Και επειδή εσείς μάλλον δεν κάνετε τίποτα έναντι χαμηλής αμοιβής σας φαίνεται περίεργο και ύποπτο που κάποιος έθεσε εαυτόν στα μικρά παιδία και τις μικτές ομάδες. 
Κύριοι… αν επιθυμείτε να εκτονωθείτε για οτιδήποτε σας απασχολεί πάντα θα είμαστε στη διάθεσή σας … το να τα ξεδιπλώνετε το δημοσιογραφικό σας ταλέντο όμως εις βάρος παιδιών μας βρίσκει εναντίον. 
Καλή χρονιά ευχόμαστε ολόψυχα και θα ήταν θα ήταν χαρά μας να σας δούμε και στα τουρνουά που οργανώνουμε στις μικρότερες ηλικίες”. 
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.