Στην Τήνο για την κακοκαιρία ο Περιφερειάρχης

 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Τήνου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός καθώς και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και συζητήθηκε ο συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Από τις 6 Ιανουαρίου η Τήνος έχει βυθιστεί στο σκοτάδι λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης στο νησί της Άνδρου, η οποία δεν επιτρέπει την πρόσβαση των μηχανημάτων και των συνεργείων της ΔΕΗ στον υποσταθμό από τον οποίο τροφοδοτείται με ρεύμα το νησί της Τήνου.

Πολλά χωριά του νησιού παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι ενώ καταβάλλονται προσπάθειες από τα ερπυστριοφόρα που έχουν φθάσει από την Αθήνα για να ανοίξουν οι δρόμοι. Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος δήλωσε:  “Καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για την  επίλυση των προβλημάτων και την άμεση απoκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί της Τήνου. Η Π.Ν.ΑΙ. και ο Δήμος Τήνου με άκρως συντονισμένες κινήσεις πραγματοποιούν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και  δίνουν μάχη με τον χρόνο και τα μέσα που διαθέτουν για να επανέλθει το νησί στους φυσιολογικούς ρυθμούς του¨.