“Εγγλέζοι” Ιππότες 4-3 τον Κλεόβουλο

 

   Με μεγαλύτερη αισιοδοξία δικαιούνται να βλέπουν πλέον το μέλλον τους στην Α’ κατηγορία οι Ιππότες, μετά τη σημερινή τους νίκη επί του Κλεόβουλου με 4-3.

Αρκεί βέβαια να κρατήσουν από το ματς την παρουσία τους στο πρώτο ημίχρονο, γιατί με την αγωνιστική τους συμπεριφορά στο δεύτερο, λίγο έλλειψε να τα τινάξουν το μόχθο τους στον αέρα, χωρίς η παραπάνω διαπίστωση να μειώνει στο παραμικρό την τρομερή προσπάθεια του Κλεόβουλου να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Οι Λινδιακοί παραλίγο να γυρίσουν ένα από χέρι χαμένο παιχνίδι, όταν έκαναν μέσα σε λίγη ώρα το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου 3-3 και ίσως να είχαν καλύτερη τύχη, αν ο Νικηταράς δεν τους «έκοβε τα πόδια» στο 70’, δύο λεπτά μετά την ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι του Λάκη Ζαχαρία πέτυχαν στο πρώτο εικοσάλεπτο τον απόλυτο αιφνιδιασμό, εκμεταλλευόμενοι στο ακέραιο τα λάθη ενός Κλεόβουλου που ναι μεν ήταν κινητικός επιθετικά, όμως ανασταλτικά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

Μόλις στο 11’, ο Αγγελάκης έκανε με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή το 1-0, ενώ το 2-0 έγινε στο 17’ με πέναλτι του Τριπολίτη. Το κέρδισε ο Νικηταράς από τον Τσελεπίδη και αμφισβητήθηκε έντονα από τους Λινδιακούς, καθώς παράβαση δεν φάνηκε να υπάρχει. Όταν δε έγινε στο 22’ το 3-0 και πάλι από τον Τριπολίτη με πλασέ στην κενή εστία (μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και ασίστ του Ντούσκου Α.), λίγοι θα στοιχημάτιζαν υπέρ της πιθανότητας να μην κατακτήσουν οι Ιππότες μία εύκολη νίκη, ειδικά από τη στιγμή που το 3-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Όμως στο ποδόσφαιρο, ποτέ μη λες ποτέ.

Ο Κλεόβουλος, που άρχισε να δείχνει «σφυγμό» στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους και μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο στην επανάληψη, μείωσε στο 51’ με το ωραίο σουτ του Κολιοκώστα, πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 67’ με τον Κουκουτσέλα (κοντινό σουτ μετά από κόρνερ και σύγχυση στη μικρή περιοχή) και ισοφάρισε σχεδόν με τη σέντρα με τον Πατσιαούρα, που σκόραρε από κοντά μετά από αναμπουμπούλα!

Αν οι Ιππότες δεν πλήρωσαν τον εφησυχασμό τους, το χρωστάνε σε δύο παίκτες. Στον Παναγιώτη Νικηταρά, ο οποίος στο 70’ «έγραψε» το 4-3 με πλασέ από θέση τετ α τετ (η άμυνα του Κλεόβουλου τον ξέχασε) και στο Γιάννη Έλληνα, που καθοδήγησε άριστα τους συμπαίκτες του στην άμυνα και με σειρά σημαντικών επεμβάσεων εξουδετέρωσε κάθε απόπειρα του Κλεόβουλου να αξιοποιήσει την πίεση που άσκησε μέχρι τέλους.

Καλύτεροι των νικητών ήταν οι Νικηταράς, Έλληνας και Αγγελάκης και κορυφαίος του Κλεόβουλου ο Παπαοικονόμου. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Κολιοκώστας και Κουκουτσέλας.

Διαιτητής ήταν ο Τσοπανάκης και βοηθοί του οι Λάζος και Σάββενας.

Οι συνθέσεις:

Ιππότες

Σκυλλάς (47’ λ.τ. Ζωγράφος), Καρπαθάκης (86’ Καραπάτζος),  Σώτα, Κωνσταντίνου, Έλληνας, Ντούσκου Ε., Αγγελάκης, Ταφάνι, Τριπολίτης (72’ Ζωάννου), Νικηταράς, Ντούσκου Α.

Κλεόβουλος

Βαρέλης, Γιατσιάτσιος, Διάκουλας (46’ Φρατζάκης), Τσελεπίδης, Κακλαμάνος, Κουκουτσέλας, Παπαοικονόμου, Γαϊτάνος, Χαρίτος, Κολιοκώστας, Πατσιαούρας