«Ταφόπλακα» στον Άρη από τον Καρίκη!

 

Η χρυσή αλλαγή της Δόξας Ψίνθου, Γιώργος Καρίκης σκόραρε στην επιστροφή του στη Δόξα και στο ντεμπούτο του με την βυσσινί φανέλα ενάντια στον Άρη στον Αρχάγγελο και έτσι οι κιτρινόμαυροι μετά το 1-1 έμειναν στο -8 από την πρώτη δυάδα, στο ματς για την 13η αγωνιστική (Α’ όμιλος) της Α’ κατηγορίας.

Το παιχνίδι είχε αρκετά νεύρα μεταξύ των παικτών, διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή, πολλές κίτρινες κάρτες, ενώ στο τέλος η ένταση μεταφέρθηκε έξω από τα αποδυτήρια, με το θέμα να λήγει χάρις την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και την αποστολή της Δόξας να φεύγει χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού στο γήπεδο βρέθηκαν και δύο αστυνομικοί που πάντως δεν χρειάστηκε να παρέμβουν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης με την πρώτη του εντός έδρας βαθμολογική απώλεια, αναζητά πλέον ένα μικρό… θαύμα για να μπορέσει να «χτυπήσει» την πρώτη δυάδα.

Η Δόξα από την πλευρά της αγωνίστηκε έξυπνα στην επανάληψη, βρήκε την στιγμή που αναζητούσε, έφτασε στην ισοφάριση και αφού είχε και την τύχη με το μέρος της, πανηγύρισε έναν πολύτιμο βαθμό σε μία απόρθητη μέχρι και πριν το ματς, έδρα.

Οι… καθαρές φάσεις στο πρώτο μέρος ήταν ελάχιστες και πρώτος απείλησε ο Άρης στο 8’ με την κεφαλιά του Πελέκη που έφυγε άουτ, ενώ η απάντηση ήρθε με τον ίδιο τρόπο από τον Λυριστή στο 14’ και ο Καραγιάννης μπλόκαρε την μπάλα.

Το σκορ άνοιξε στο 27’ ο Μπαϊρακτάρης που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ άνοιξε το σκορ για το 1-0, που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, αφού ο Χατζηνικόλας είπε «όχι» στο σουτ του Κοντόγιαννου στο 30ο λεπτό.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου… ήθελε τους φιλοξενούμενους να δίνουν αρκετό χώρο στους παίκτες του Αλεξανδρή που δεν το εκμεταλλεύτηκαν ούτε στο 52’ όταν ο Χατζηνικόλας απέκρουσε το σουτ του Γκίκα, αλλά ούτε στο 53’ στην κεφαλιά- άουτ από τον Πελέκη.

Εν τέλει το γκολ ήρθε στο παιχνίδι, αλλά για την Δόξα που έβγαλε κόντρα επίθεση με τον Λυριστή που έκανε σέντρα ακριβείας και ο Καρίκης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπιασε την κεφαλιά για το 1-1. Το γκολ του πρώην παίκτη του Ηρακλή Μαριτσών ήρθε εννέα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

Αμέσως μετά την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυχτικά την εστία της Δόξας, αλλά το γκολ δεν ήρθε σε καμία από τις επιθέσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά από τον Χατζηνικόλα.

Στο 62’ ο Μπαϊρακτάρης σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση, στο 66’ αποκρούστηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο το σουτ του Κρομμύδας, στο 67’ η κεφαλιά του Κοντόγιαννου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 72’ και το 78’ τα σουτ του Λαμπριανού από καλή θέση δεν βρήκαν τον στόχο.

Πάντως η τελευταία καλή φάση του αγώνα προήλθε στο 92’ από πόδια των παικτών της Δόξας και συγκεκριμένα απ’ αυτά του Λυριστή που πέρασε κάθετα στον Καρίκη, ωστόσο ο έμπειρος επιθετικός στο τετ  α τετ με τον Καραγιάννη, πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ατσικνούδας που μοίρασε συνολικά επτά κίτρινες κάρτες, με βοηθούς τους Μπερδεμπέ και Τσέτσο.

Συνθέσεις:

Άρης: Καραγιάννης, Γιαννιού (46’ Λαμπριανός), Σαχίνης, Καλημέρης, Πομπού, Κρομμύδας, Γκίκας, Μπαϊρακτάρης, Κοντόγιαννος, Σταμούλης, Πελέκης

Δόξα: Χατζηνικόλας, Ορφανός Χρ., Στελλάς Μιχ., Μπαρμπαντώνης Ι., Τσοπάνογλου, Ορφανός Δημ., Λυριστής, Οχτάρας (49’ Καρίκης), Ορφανός Β., Παπανικολάου (79’ Καβουκλής), Πλύγκος