Διπλό παραμονής με… εκτελεστή τον Σκυλλαράκη!

 

Την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας (Β’ όμιλος) πανηγύρισε ο Άγιος Γεώργιος που επικράτησε με 1-2 της Ασπίδας Απολακκιάς για την 9η αγωνιστική, χάρις το τέρμα του Σάββα Σκυλλαράκη που ήρθε στο 90ο λεπτό.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Χατζημανώλης και ισοφάρισε προσωρινά ο Ράδος για την Ασπίδα που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αγγελή στο 86ο λεπτό.

Οι Μαλωνίτες με το σπουδαίο αυτό τρίποντο ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη (επτά βαθμοί) και ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους, ενώ από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι έμειναν στους οκτώ βαθμούς.

Το ματς είχε ρυθμό στο ξεκίνημα και μόλις στο 1’ ο Χατζηνικόλας απείλησε με ένα μακρινό σουτ που δεν βρήκε στόχο. Η απάντηση των παικτών του Γιάννη Μάλτα ήρθε στο 3’ όταν ο Χατζημιχαήλ έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Ακολούθησε η σωτήρια επέμβαση του Στελλά στο 9’ στο τετ α τετ με τον Σκουλούδη και η εκτέλεση φάουλ του Σκυλλαράκη που πέρασε άουτ στο 14’, όπως και η απόκρουση του Κοντού στην εξ επαφής κεφαλιά του Πευκιανάκη μετά από κόρνερ.

Εν τέλει το σκορ άνοιξε ο Άγιος Γεώργιος με στημένη φάση και συγκεκριμένα στο 33’ όταν ο Χατζηνικόλας εκτέλεσε κόρνερ και ο Χατζημανώλης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας την στο βάθος της εστίας, αφού πρώτα κόντραρε σε σώματα αμυντικών, για το 0-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Ο σκόρερ αφιέρωσε το γκολ στον νεογέννητο γιό του, πανηγυρίζοντας χαρακτηριστικά μαζί με τους συμπαίκτες του.

Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου, το μόνο άξιο αναφοράς ήταν ο τραυματισμός του Διαμαντή στο 35’ χαμηλά στο πόδι και χρειάστηκε να αποχωρήσει με αυτοκίνητο στο νοσοκομείο Ρόδου.

Νωρίς στην επανάληψη το ματς ήρθε στα ίσα. Συγκεκριμένα στο 48’ ο Ράδος στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα της Ασπίδας, έκανε το 1-1 με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αφού υπήρξε αδράνεια στην άμυνα της ομάδας του Γιάννη Χατζησταμάτη.

Πάντως ένα λεπτό προηγουμένως (47’) χρειάστηκε η επέμβαση του Κοντού στο τετ α τετ με τον Σκυλλαράκη για να διατηρήσει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν τον έλεγχο και τους κιτρινόμαυρους να αναζητούν την κόντρα- επίθεση για να κάνουν την ζημιά.

Στο 70’ το κοντινό σουτ του Χατζημιχαήλ σταμάτησε πάνω στον Στελλά που βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα, ενώ στο 72’ ο Χατζηνικόλας στην αντεπίθεση «σπατάλησε» σημαντική ευκαιρία όταν πλάσαρε άουτ από κοντά.

Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Πευκιανάκη στο 80’, προτού στο 86’ αλλάξουν οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς. Ο Αγγελής στην προσπάθεια να ανακόψει τον αντίπαλο του που έφευγε απέναντι από τον τερματοφύλακα, έκανε χέρι έξω από την περιοχή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή.

Η τελευταία λέξη άνηκε στον Σκυλλαράκη που με δυνατό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά- πάσα του Πευκιανάκη στο 90’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-2, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κυρίτσης με βοηθούς τους Λαζό και Σαρρή.

Συνθέσεις:

Ασπίδα: Κοντός, Διαμαντής (40’ λ. τρ. Ζαράρης), Αγγελής, Κάκαρης, Σουλούνης, Κούτρας (73’ λ. τρ. Νάκας), Ράδος, Αϊντενίζ, Χατζημιχαήλ, Σκουλούδης, Μυρτό (59’ Ρόσι)

Άγιος Γεώργιος: Στελλάς, Χατζημανώλης, Παπαδόπουλος, Σακελλάρης (63’ Ντύρος Π.), Γερακούδης, Γεωργάς, Λούπος (82’ Χατζηνικολού), Χατζηνικόλας (75’ Κοστόφ), Σκυλλαράκης, Πευκιανάκης, Ντύρος Σ.