Παρουσιάστηκαν Μπρέσκα- Λύμπε και στόχοι

 

Με συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Διαγόρα Κώστας Στεφανίδης, παρουσίασε τον Μάριο Μπρέσκα και τον Χρήστο Λυμπερόπουλο. Στην συνέντευξη του ο πρόεδρος του «Γηραιού» ανέφερε:

«Το νόημα της συνέντευξης είναι να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τους στόχους μας , αν είμαστε σε σωστό δρόμο. Πρώτος στόχος ο πρωταθλητισμός. Ήρθα στον Διαγόρα για να ενώσω κι όχι για να διχάσω και θάχετε καταλάβει πώς ολοένα και περισσότεροι Διαγορίτες πλαισιώνουν την ομάδα.

Ξεκινήσαμε με προπονητή τον Πέτρο Ζουρούδη που είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές μας, έκανε πολύ καλή και σημαντική δουλειά και θέλω να τον ευχαριστήσω για την συνολική προσπάθεια, αλλά και γιατί είναι αυτή την στιγμή ο παίκτης που τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι. Στην πορεία ο πρωταθλητισμός μας έφερε ένα άλλο παλιό πετυχημένο προπονητή βγαλμένο από τα σπλάχνα της ομάδας, τον Πέτρο Ρουτζιέρη με τον οποίο ελπίζουμε πώς θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ελπίζοντας σε άνοδο και στην Γ΄ αλλά και στην Β΄ Εθνική Κατηγορία. Ήρθε κοντά μας ο Νίκος Μαντικός και πρέπει να σημειώσω πώς όλοι οι Διαγορίτες σιγά σιγά γυρνάνε».

 

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

 

 «Ξέρουμε πώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Ξέρουμε πώς υπάρχουν κι εχθροί του Διαγόρα. Είμαστε όμως έτοιμοι να θωρακίσουμε τον Διαγόρα για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε πώς έπρεπε να ματώσουμε οικονομικά και στην τελική ευθεία η ομάδα να είναι πάνοπλη για να μην μπορεί κανείς να κάνει ζημιά στον σύλλογο. Ο Διαγόρας λοιπόν αυτή την περίοδο θα κάνει πέντε μεταγραφές οι οποίες θα βοηθήσουν καταλυτικά στο να επανέλθει η ομάδα στο δρόμο των Εθνικών Κατηγοριών. Δυο από αυτούς είναι ο Χρήστος Λυμπερόπουλος και ο Μάριο Μπρέσκα που είναι το μεγάλο απόκτημα μας με ευρωπαϊκές εικόνες, έχει παίξει σε εθνικές ομάδες και αγώνες σε ευρωπαϊκά Κύπελλα . με τον Μπρεσκα θέλουνε να δώσουμε το κάτι περισσότερο και στις παιδικές και εφηβικές ομάδες αλλά και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο.»

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

«Σε ότι αφορά τον δεύτερο στόχο… «δεν θα χτίσω παλάτι στην άμμο»  όπως έγινε στο παρελθόν. Υπάρχει μια περίοδο ανοχής. Περιμένουμε από τον Δήμο μια απάντηση. Ο χρόνος ανοχής τελειώνει. Ο Διαγόρας την νέα περίοδο που θα παίζει στην Γ΄ η την Β΄ Εθνική και θα κάνει πρωταθλητισμό, χρειάζεται νάχει το δικό του προπονητικό  κέντρο. Αυτό πρέπει να αρχίσει να δημιουργείται από τώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και δεν θέλουμε λεφτά. Το ξαναλέω. Δεν θέλουμε λεφτά από τον Δήμο και ενισχύσεις. Δεν βάλαμε τον Δήμαρχο να ψάχνει χορηγούς για τον Διαγόρα όπως γίνεται σε άλλους Δήμους η και στον δικό μας ακόμα. Εμείς θέλουμε από τον Δήμο να συναινέσει στο να μας δώσει μια έκταση η οποία είναι παραμελημένη, την οποία θα την αναπτύξουμε και στην οποία δημότες αλλά και παιδιά αυτού του Δήμου θα αθλούνται. Όσο λοιπόν περνάει ο καιρός θα είμαστε πιο αυστηροί στην κριτική μας απέναντι στον Δήμο. Ελπίζω ότι μετά από τα λεγόμενα μου ο Δήμαρχος θα δώσει μια απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με το προπονητικό κέντρο, αλλά και με το βοηθητικό απέναντι που είναι σε άθλια κατάσταση που θέλουμε να το αναμορφώσουμε στον χλοοτάπητα και το ταρτάν. Δεν θα το χρησιμοποιούμε μόνο εμείς. Θα το χρησιμοποιεί η Ρόδος αλλά και όποια ομάδα της Ρόδου θέλει.,τα παιδιά των λυκείων, και πολλοί αθλητές αλλά  με τάξη, κι αφού έχει αναπτυχθεί η λεγόμενη ασφάλεια για την υγεία και την εκγύμναση των αθλητών.»

 

ΑΛΛΑΓΕΣ

«Όλα αυτά χρειάζονται πόρους κι αυτοί μέχρι τώρα προέρχονται από τους Διαγορίτες . Δεν έχουμε πάρει καμιά κρατική ενίσχυση μέχρι τώρα, τα χρήματα είναι μόνο από χορηγούς κι έχουμε την ικανότητα να τους βρίσκουμε μόνοι μας.. Επειδή μπαίνουμε στην τελική ευθεία και εν όψει των εξελίξεων προέκυψε αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Εγώ βρίσκομαι τον περισσότερο καιρό στην Αθήνα. Βέβαια κι άλλος μεγάλος πρόεδρος βρισκόταν τον περισσότερο καιρό εκεί . Ο Αντώνης Γεωργιάδης. Υπάρχουν άνθρωποι στη Ρόδο που υπερβάλουν εαυτό. Είναι ο Γιάννης Μαρκακιού, ο Χρήστος Παπαδημητρίου, ο Στάμος Καράβας , ο Μανώλης Γλυνός ,ο κ. Μιχελαράκης με τις Ακαδημίες. Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και επειδή το ποδοσφαιρικό τμήμα, χρήζει ανάγκης μεγαλύτερης παρουσίας ανθρώπων δημιουργείται μια τρίτη αντιπροεδρία η οποία θα αφορά μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, και στην οποία πάει από γεν. αρχηγός ο κ. Γιάννης Μαρκακιού και αναλαμβάνει υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος

Σαν γενικός αρχηγός στην ομάδα σκεφτήκαμε πολύ και οφείλαμε να φέρουμε κάποιον ο οποίος είχε διατελέσει και παλαιότερα σε αυτή την θέση. Έτσι λοιπόν έρχεται γεν. αρχηγός στην ομάδα ο Μανώλης Μπάτης .Έτσι θα «τρέξουμε» την ομάδα προς τον στόχο. Στα υπόλοιπα τμήματα τα πάντα πάνε καλά και κινούνται στα πλαίσια δικής μας φιλοσοφίας. Στο θέμα του πρωταθλητισμού δεν νοείται να υπάρχει Διαγόρας χωρίς πρωταθλητισμό» .