Προβολή της Καρπάθου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννη

Δεκάδες εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων στην Αυστρία και δημοσιογράφοι ειδικών εντύπων, συμμετείχαν στην εκδήλωση προβολής της Καρπάθου, που διοργάνωσε στην αυστριακή πρωτεύουσα ο δήμος του νησιού των Δωδεκανήσων σε συνεργασία με τον αυστριακό τουριστικό οργανισμό GULET (του ομίλου TUI), με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Βιέννης (15-18 Ιανουαρίου).

Τις πολύπλευρες δυνατότητες διακοπών που προσφέρει στον επισκέπτη η Κάρπαθος, ανέδειξε, κατά την παρουσίαση του νησιού με πολυμέσα, στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, η ειδική μάρκετινγκ για την προώθηση της τουριστικής Ελλάδας, Φανή Γραμματικού, με αναφορές, μεταξύ άλλων, στις 75 παραλίες, στα γραφικά χωριά, την ιστορία, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, την παράδοση, τη λαϊκή τέχνη, τη μουσική, αλλά επίσης στα τοπικά προϊόντα και την κουζίνα του νησιού.

Ο αυστριακός τουριστικός οργανισμός GULET έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την Αυστρία στο νησί και η εκπρόσωπός του Ρουτ Σμιτ (product manager για Ελλάδα) μαζί με την Ελίζαμπετ Κάμπερ (regional manager στην Ελλάδα) υπογράμμισαν την αυθεντικότητα, φιλοξενία και γαστρονομία του νησιού, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους πελάτες τους.

Εκ μέρους του νησιού, ο εκπρόσωπος του δήμου Καρπάθου, Μανώλης Κριτσιώτης, προσκάλεσε τους εκπροσώπους των ταξιδιωτικών γραφείων και τους δημοσιογράφους να επισκεφτούν το νησί για να πειστούν από τις ομορφιές του.

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση Βιέννη- Κάρπαθος με την εταιρία Austrian MyHoliday (θυγατρική της Austrian Airlines) και πτήσεις τσάρτερ σε εβδομαδιαία βάση (κάθε Τρίτη) κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, παρουσιάστηκε από τον υπεύθυνο πωλήσεων της εταιρίας, Τόμας Μπλάχα, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από τις πολλές επισκέψεις του στο νησί.

Οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικές ελληνικές και καρπαθιώτικες γεύσεις, αλλά και να συμμετάσχουν στην κλήρωση ταξιδιού και εβδομαδιαίας παραμονής για δύο άτομα, στην Κάρπαθο.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά, ότι ο εδώ και 20 χρόνια δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ -στο επάγγελμά του διακεκριμένος βιολόγος- είχε ως θέμα της διδακτορικής του διατριβής (που ήταν και ο τίτλος της) τη σαλαμάνδρα της Καρπάθου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ