Διπλό- μισή παραμονή για Λέρο στην Σάλακο

Μεγάλη επιτυχία για την η ΑΕ Λέρου που στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries (Α’ όμιλος) επικράτησε με 2-3 μέσα στην Σάλακο επί της Ασπίδας και ξέφυγε επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Πρόκειται επί της ουσίας για… εξάποντο, αφού η ΑΕΛ βλέπει να αυξάνει την διαφορά της από την τελευταία τετράδα, την ίδια στιγμή που οι Σαλακενοί θα αναζητήσουν την υπέρβαση στην συνέχεια για να σώσουν την παρτίδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και με το γκολ του Καστή στο 4ο λεπτό πήραν το προβάδισμα.

Η απάντηση των κιτρινόμαυρων ήταν άμεση, αφού έφτασαν στην ισοφάριση στο 27’ με το γύρισμα του Καρακώστα και το πλασέ του Νίκου Μάχλη για το 1-1.

Πάντως το προβάδισμα ξαναπέρασε στα… χέρια των Λεριών που στο 30’ με τον Γιαννουκά έκαναν το 1-2, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα λάθη των αμυντικών.

Αυτό ωστόσο δεν ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, αφού στο 44’ ο Παπαχριστοδούλου με πλασέ στο «Γ» έφερε το ματς εκ νέου στην ισοπαλία και το 2-2 συνόδευσε τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η ΑΕΛ βρήκε και πάλι κενό χώρο στην άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Τσάτσος να σκοράρει το 2-3 στο 48ο λεπτό.

Μέχρι το φινάλε, παρά την πίεση των παικτών της Ασπίδας, δεν άλλαξε κάτι και η επώδυνη ήττα ήρθε για τους Σαλακενούς.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Σταμ. Γιακουμάκης, Σαρρής

Συνθέσεις:

Ασπίδα: Λιάνι, Χατζηκυριάκος, Βασιλείου, Γιουτζεσόϊ, Χατζησεβαστός, Καραβόλιας, Λαθούρης, Καβουκλής (40’ λ. τρ. Παπαχριστοδούλου), Καργάκος (65’ Αγγουράς), Μαχλής Μ., Μαχλής Ν.

ΑΕΛ: Γκούντογλου, Καστής, Καρνάς, Τσάτσος, Φουντουκάκης (88’ Δεληγιώργης), Μεραμπελιώτης (70’ Βασιλείου), Ακοκλάνης (55’ Δράκος), Ηλίας, Κουρεβέλης, Γιαννουκάς, Φουντής