Συμμετοχή της Ρόδου στη διεθνή  έκθεση τουρισμού της Βιέννης

 

 

Στην τουριστική έκθεση Ferienmesse στην Βιέννη, συμμετείχε o Δήμος Ρόδου με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, από τις 15 έως τις 18 Ιανουαρίου 2015 και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο της Βιέννης (Messeplatz 1, 1020).

Τα μηνύματα  από την Αυστριακή αγορά, από τις πρώτες ημέρες της έκθεσης ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικά, με αυξημένη την προσέλευση του κοινού. Το πρόγραμμα “Care Tourism” της νέας αυτής μορφής ιατρικού τουρισμού, για άτομα που έχουν ανάγκη μόνιμης περίθαλψης και τους φροντιστές τους, που βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο υλοποίησης έχει ήδη κλείσει, αφού καλύφθηκαν  οι συμμετοχές μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου.

Στην έκθεση της Βιέννης βρέθηκαν η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η υπεύθυνη του ΕΟΤ Αυστρίας Αθηνά Βαβάκου, η κα Μαρίτσα Μαντικού, ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Ρόδου Παναγιώτης Τοκούζης, ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος και φυσικά πολλοί ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες της περιοχής, οι οποίοι είχαν επαφές με επαγγελματίες του κλάδου και δημοσιογράφους, με σκοπό την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Η έκθεση αυτή είναι από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της κεντρικής Ευρώπης, με συμμετοχή περισσότερων από 700 εκθετών από 70 χώρες. Αποτελεί ένα σημαντικό ραντεβού όσων ασχολούνται με τον κλάδο του Τουρισμού, μια έκθεση που δίνει κάθε χρόνο το στίγμα και τις τάσεις για την προσεχή τουριστική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, στην κορυφή των πλέον προσφιλών τουριστικών προορισμών για τους Αυστριακούς κάθε ηλικίας με μερίδιο αγοράς 12, 7 %, έναντι 10,2%  της Ισπανάις και 9,9 % της Τουρκίας.