Τσίμπησε τον βαθμό στην Παστίδα ο Ποσειδών

Σ’ ένα παιχνίδι που είχε πολύ καλό ρυθμό στην μεγαλύτερη διάρκεια του, Αστέρας Παστίδας και Ποσειδών Καρπάθου ήρθαν ισόπαλοι 1-1 για την 14η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries(β’ όμιλος).

Σημαντικός βαθμός για ψυχολογικούς κυρίως λόγους για τους φιλοξενούμενους που πιστεύουν στην… υπέρβαση της σωτηρίας. Ευκαιρία έχασαν οι Παστιδενοί να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Παρά το γεγονός ότι το ματς ήταν αρκετά κρίσιμο για τους παίκτες του Καραμηνά στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία, σε καμία περίπτωση δεν «κλείστηκαν» στα καρέ τους και έπαιξαν ανοιχτά με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο Αστέρας που μπήκε κεφάτα στον αγωνιστικό χώρο, άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό με τον Διακάκη που έκανε το 1-0, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την ασταθή απόκρουση αντίπαλο τερματοφύλακα στην εκτέλεση φάουλ του Πάπα.

Στην φάση του γκολ ο Γαλάνης είχε αποκρούσει και την προσπάθεια του νεαρού επιθετικού, αλλά ο διαιτητής έδειξε σέντρα μετά από την υπόδειξη του βοηθού που έδειξε πως η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος.

Ο Ποσειδών προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και η μπάλα παίζοντας πάνω- κάτω με τις φάσεις να… έρχονται μετά το πρώτο εικοσάλεπτο.

Πρώτα απείλησε η γηπεδούχος ομάδας με τον Διακάκη που είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο πλασέ του, αφού πρώτα πήρε την πάσα από τον Πάπα.

Έπειτα ο Νασόπουλος πήρε το… όπλο του και μέχρι το ημίχρονο «βομβάρδισε» τρείς φορές την εστία του Ροδανάκη που έμοιαζε ανίκητος.

Αρχικά η εκτέλεση φάουλ του έμπειρου παίκτη των Καρπάθιων στο 30’ αποκρούστηκε από τον Ροδανάκη, ενώ τρία λεπτά αργότερα (33’) και πάλι ο πορτιέρο των κυανόλευκων είπε «όχι» και έδιωξε σε κόρνερ το νέο φάουλ του Νασόπουλου.

Εντυπωσιακή ήταν η αντίδραση του Ροδανάκη και στο 35’ που έδιωξε σωτήρια το δυνατό σουτ του πρώην παίκτη της Χάλκης.

Λίγο πριν την ανάπαυλα (38’) και ο Αστέρας είχε την δική του καλή στιγμή να πάρει… αέρα δύο τερμάτων, αλλά ο Διακάκης με πλασέ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Πάπα δεν πρόλαβε τους αμυντικούς που έδιωξαν τον κίνδυνο.

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε και το β’ μέρος, καθώς στο 50’ ο Κακαζούκης σούταρε έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στην επανάληψη, έφερε το γκολ με σκόρερ τον Μανώλη Νασόπουλο που στο 52’ σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1, αφού έσκασε στο έδαφος και πέρασε πάνω από το σώμα του Ροδανάκη που είχε πέσει για να αποκρούσει.

Μετά την ισοφάριση ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με αποτέλεσμα οι καλές στιγμές να ελαχιστοποιηθούν και η μόνη φάση άξια αναφοράς μέχρι το φινάλε ήταν το δυνατό σουτ του Πάπα στο 70’ που δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γαλάνη, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Διαιτησία: Τσοπανάκης, Καραγιάννης, Σταυρούλιας

Συνθέσεις:

Αστέρας: Ροδανάκης, Καρύδης, Χαριτάκης, Ζερβός, Καλαϊτζίδης (46′ Ορφανίδης), Καλαγρής, Δραγάτης, Λεννιού, Παπα, Κακαζούκης, Διακάκης

Ποσειδών: Γαλάνης, Παύλου, Φουντής, Κούτολος, Σπανός Ι, Νασόπουλος, Μπαϊριαμάϊ, Μαντινάος, Τσιαβέλης, Σπανός Ε., Μπάρλος