Σε λίγες ημέρες η επιχορήγηση

Εγκρίθηκε από το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού η επιχορήγηση ύψους 27.600 ευρώ προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποταμιευτούν και να μοιραστούν στα σωματεία της δύναμης της.

Η απόφαση αναφέρει: «Εγκρίνουμε την δέσμευση πίστωσης ύψους 27.600,00 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του ειδικού φορέα 21-610 Κ.Α.Ε 2571 οικ. Έτος 2015 για την καταβολή επιχορήγησης μέσω της ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (ΙΖ58) ως τακτική επιχορήγηση των σωματείων της οικ. έτους 2014, τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΠΣΔ διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, οπότε αφού ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες η διαδικασία για να πιστωθούν τα χρήματα στην Ένωση, τα χρήματα αυτά θα αποταμιευτούν και θα ξεκινήσει η διάθεση τους προς τα σωματεία.

Ο διαμερισμός των χρημάτων θα γίνει στις ομάδες βάσει της λίστας που θα αποσταλλεί  από το υπουργείο αθλητισμού και ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζονταν το κάθε σωματείο την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Να σημειωθεί πως τα λεφτά δίνονται αμέσως από το υπουργείο αθλητισμού προς τις Ενώσεις, καθώς η ΕΠΟ δεν μπορούσε να τα αποταμιεύσει λόγω έλλειψης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.