Εφτάψυχος ο Αντίμαχος, πήρε την πρόκριση

Μεγάλη πρόκριση για τον Αντίμαχο στην επόμενη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου αφού οι “κόκκινοι” παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2, κατάφεραν με γκολ του Πη στο 80′ και του Ατσαλάκη στο 90′ να οδηγήσουν το ματς στην παράταση και στην συνέχεια τα πέναλτι. Εκεί είχαν το καθαρό μυαλό, είδαν τον Δίκαιο να αστοχεί σε δύο εκτελέσεις και τον Μιχαλάκη να πιάνει το πέναλτι του Χατζησουλεϊμάν και ο Ζιώγας με εύστοχη εκτέλεση, έδωσε την ευκαιρία στους “κόκκινους” να ξεσπάσουν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Μεγάλη πρόκριση για την ομάδα του Γιώργου Σταμάτη αν υπολογίσουμε ότι αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές λόγω τραυματισμού, ενώ Μιχαλάκης και Πης έπαιζαν σε όλο το ματς χωλαίνοντας. 

Εικόνα

Οι κυανόλευκοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, έλεγχαν τον ρυθμό του παιχνιδιού με τον Αντίμαχο να αναγκάζεται νωρίς να κάνει την πρώτη του αλλαγή λόγω τραυματισμού αφού ο Γκουντελίτσας πέρασε εκτός και ο Ατσαλάκης στην θέση του μόλις στο 23ο λεπτό. Λίγα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στην πρώτη τους μεγάλη φάση να πετύχουν το γκολ με τον Αντώνη Τριμμάτη να μπαίνει απ’ τα αριστερά και να πλασάρει στην αριστερή γωνία του Μιχαλάκη για το 0-1. Οι “κόκκινοι” μάλιστα έχασαν και τον Κατσαρό λόγω τραυματισμού στο 37′ και με βάση την εικόνα τους έδειχναν ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα στο δεύτερο μέρος.

Πράγματι ο Δίκαιος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Τριμμάτη να βρίσκεται στην σωστή θέση μετά την το λάθος του Μιχαλάκη (πίεσε ο Δρόσος και κόντραρε την απομάκρυνση του τερματοφύλακα του Αντίμαχου) και να πετυχαίνει σε κενή εστία το 0-2 βάζοντας για τα καλά σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Μετά το γκολ οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, έχασαν από τραυματισμό Φυτά και Βακουφτσή που ήταν σε καλή μέρα και ο Αντίμαχος που είχε πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν είχε απειλήσει την εστία του Τσαραπατσάνη έφτασε στην μείωση του σκορ στο 80′ μετά από ωραία έμπνευση και κάθετη του Παπανικολάου και σουτ του Πη.

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι το πίστεψαν περισσότερο, προσπάθησαν κυρίως από στημένα να απειλήσουν και είδαν τελικά τον Ατσαλάκη με ωραία ατομική ενέργεια και ένα “τούβλο” από μακριά να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσαραπατσάνη για το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με το ματς να οδηγείτε στην παράταση. 

Εκεί όπως ήταν αναμενόμενο οι δύο ομάδες προσπάθησαν περισσότερο να διαφυλάξουν τα νώτα τους, κυρίως ο Δίκαιος που έμεινε με δέκα παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Θεοδώρου και γνωρίζοντας πως ο Μιχαλάκης είναι τραυματίας και στα πέναλτι θα είχε περισσότερες πιθανότητες.

Στα πέναλτι όμως ο Αντίμαχος φάνηκε πιο τυχερός και σαφώς πιο ικανός. Οι κυανόλευκοι είδαν τον Σωτίρι να σημαδεύει το δοκάρι, τον Μιχαλάκη να πιάνει το πέναλτι του Χατζησουλεϊμάν και τον Μαριά να εκτελεί άουτ, ενώ απ’ την άλλη πλευρά Σκαλέρης, Παπανικολάου και Ζιώγας ευστόχησαν και ο Αντίμαχος πήρε μια πανηγυρική πρόκριση και την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει στην Κέφαλο την Δόξα Καρδάμαινας. 

Κορυφαίοι

Καλύτεροι απ’ τον Αντίμαχο οι Παπανικολάου, Ατσαλάκης, Τσατσακλάς και Μακρής ενώ απ’ τον Δίκαιο ξεχώρισαν οι Τριμμάτης, Χατζησουλεϊμάν, Βακουφτσής και Οικονόμου.

Διαιτησία

Χωρίς πρόβλημα Φραγκιαδάκης, Πατσιαούρας και Γιαμούζης. 

Οι συνθέσεις 

Αντίμαχος: Μιχαλάκης, Κορκής, Καράλιαμης, Ζιώγας, Κατσαρός (37′ λ.τ Τσατσακλάς), Γκουντελίτσας (23′ λ.τ Ατσαλάκης), Μακρής, Συνεσίου Γ., (65′ Σκαλέρης), Μπεκιρλάρι, Παπανικολάου, Πης.

Α.Ο. Δικαίου: Τσαραπατσάνης, Βακουφτσής (67′ λ.τ Κεφαλιανός Γ.), Θεοδώρου, Μαριάς, Σωτίρι, Χατζησουλεϊμάν, Φυτάς (58′ λ.τ Κουρζής), Δρόσος, Μποϊλής, Τριμμάτης, Οικονόμου (77′ Τηνιανός.