Ιππότες: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι επιχείρηση»

Ανακοίνωση με την οποία κατακρίνει τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι παράγοντες «εγκλωβίζουν» τα παιδιά στην ομάδα τους, εξέδωσε η διοίκηση των Ιπποτών, χαρακτηρίζοντας ορισμένους εξ αυτών επικίνδυνους και άσχετους με τον χώρο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Πραγματικά είναι κρίμα και άδικο κάποιες ομάδες που θέλουν να λέγονται «μεγάλες» να φέρονται σε μικρά παιδιά σαν να είναι κτήμα τους, επειδή στην τρυφερή ηλικία των 13- 14 ετών κάποιο μεγαλοπαράγοντες, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι και άσχετοι με τον χώρο, τους έκαναν πλύση εγκεφάλου για να κάνουν το πολυπόθητο δελτίο σε «μεγάλο» σύλλογο και από εκεί και πέρα, αρχίζει το μαρτύριο του παιδιού και την οικογένειας του.
Όταν αρχίζουν τα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ ποδοσφαιριστή- προπονητή ή ποδοσφαιριστή- παράγοντα, το πρόβλημα διογκώνεται όταν το παιδί πάρει την απόφαση να αλλάξει περιβάλλον, τότε έρχονται οι μεγαλοπαράγοντες και του λένε «μα είσαι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, δεν μπορούμε να σε αφήσουμε έτσι, πρέπει να φέρει χρήματα στο σύλλογο που σε έκανε ποδοσφαιριστή», και εδώ βλέπουμε το παράλογο της υπόθεσης όταν ένα παιδί στον οποίο ο γονιός από την ηλικία των 5-6-7 ετών που ξεκινάει σε μία ακαδημία ποδοσφαίρου, πληρώνει μηνιαία συνδρομή για να αθληθεί το παιδί του, μέχρι και την ηλικία των 15-16-17 ετών. Τότε τι απαιτήσεις πρέπει να έχει η ομάδα από το παιδί για να πάει σε άλλη ομάδα, το σίγουρο είναι καμιά. Γι’ αυτό κύριοι πρέπει να αλλάξετε φιλοσοφία, το ποδόσφαιρο δεν είναι επιχείρηση, είναι χόμπι, είναι εκτόνωση, είναι αθλητισμός , είναι αγάπη, δημιουργεί σχέσεις, πλάθει χαρακτήρες και δημιουργεί δυνατές φιλίες, αναγνώριση και δόξα, αυτά με λίγα λόγια. Γι’ αυτό εσείς οι ίδιοι που παραμυθιάζεται τα παιδιά για να τα κάνετε ιδιοκτησία σας θα πρέπει να αναλαμβάνεται και την ευθύνη όταν ένα παιδί απογοητεύει με τις αποφάσεις σας και του στερείτε τα δικά του θέλω και το αναγκάζεται να κάνει τα δικά σας, πρέπει και πόσο μάλιστα εάν υπάρχει προοπτική να πάει σε «μεγάλη» ομάδα, τότε δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για ένα παράγοντα ή προπονητή, που είχε την τύχη να βοηθήσει αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Τότε κύριοι εσείς θα έχετε όλη την ευθύνη εάν το παιδί καταλήξει σε άσχημες παρέες και στα ναρκωτικά. Σε αυτό το σημείο πρέπει επιτέλους να μπει ένα στοπ, γι’ αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί η ΕΠΣΔ, είτε η αθλητική δικαιοσύνη και να αναλάβει την υπεράσπιση των παιδιών».