Σήμερα οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΟ (Φώτο)

Τυπική διαδικασία, με το αποτέλεσμα εκ των προτέρων γνωστό, αποτελούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ΕΠΟ που θα γίνει σήμερα σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, από το ολιγάριθμο εκλογικό σώμα της ΕΠΟ (αποτελείται από εκπροσώπους των 56 Ενώσεων της που έχουν από μια ψήφο).

Το μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Γκιρτζίκης θα διαδεχθεί στην κορυφή της ποδοσφαιρικής ιεραρχίας τον Γ. Σαρρή που αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο υπό το βάρος του πορίσματος του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα που άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος μελών της ΕΠΟ για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γκιρτζίκης που εξελέγη με το «ψηφοδέλτιο Σαρρή» το 2012 και εκλέγεται αδιάλειπτα από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, πήρε ως «προίκα» τον μηχανισμό που στήριξε τον Γ. Σαρρή στις εκλογές του 2012. Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια της προηγούμενης κατάστασης, αφού και το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα παραμείνει ως έχει.

Αρχικά, πρόθεση να κατέβει στις εκλογές, είχε εκδηλώσει ανεπίσημα ο πρώην πρόεδρος κ. Γκαγκάτσης που είχε διεκδικήσει την προεδρία και το 2012. Όμως, οι σχέσεις του με αρκετές από τις Ενώσεις που τον ψήφισαν τότε έχουν διαταραχθεί, με αποτέλεσμα να καταγράφεται χαμηλή συσπείρωση στο πρόσωπό του που δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας.

Η πλευρά Γκιρτζίκη εκτιμά ότι ο νέος πρόεδρος θα ψηφιστεί από περίπου 45 Ενώσεις, από τις 55 που θα έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ οι υπόλοιπες δέκα θα επιλέξουν το «λευκό».

Ο Γκιρτζίκης θα διοικήσει με το υπάρχον ΔΣ, θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του προεδρίου, αλλά δεν προβλέπεται ότι θα παρεκκλίνει από την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη πορεία που ακολουθεί η υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ φέρεται να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Soccerplus.gr

*Στην κεντρική φωτογραφία ο κ. Γιώργος Γκιρτζίκης που αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ κ. Παναγιώτη Διακοφώτη.