Ιπποκράτης για… σαλόνια

Στην Τερψιθέα έδειξε τα δόντια του, και σήμερα απέδειξε τον λόγο που αγωνίζεται στα σαλόνια της Α1 γυναικών αφού σε ένα ματς με αρκετό άγχος, αναμενόμενο αφού η ομάδα μας ήθελε νίκη και να καλύψει την διαφορά της ήττας στο πρώτο παιχνίδι, κατάφερε πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο μέρος να πανηγυρίσει τη νίκη 69-59 και να καλύψει παράλληλα και την ήττα του πρώτου γύρου (είχε χάσει με εννιά πόντους). Καλό ματς απ’ τις περισσότερες αθλήτριες του Ιπποκράτη ενώ το ντεμπούτο της πραγματοποίησε η Κατερίνα Καλλέργη. 

Με την Κάλντγουελ κλεισμένη στο πρώτο μέρος, την Κεχαγιά να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει σε καλή μέρα την Ταντουρόφσκα η ομάδα του Βόλου κατάφερε να βρίσκεται κοντά στο σκορ με το ημίχρονο να λήγει με 34-32 υπέρ του Ιπποκράτη Kos Hotel.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν φανερό πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα άντεχε, αφού έψαχνε πόντους κυρίως απ’ την Ταντούροφσκα, με τον Ιπποκράτης Kos Hotel να πατάει γκάζι, να βλέπει τις αθλήτριες υπό καλές προϋποθέσεις να χάνουν τα σουτ αλλά την Κάλντγουελ να μαζεύει τα πάντα κάτω απ’ την ρακέτα και ανοίγει την διαφορά υπέρ των γηπεδούχων.

Το μόνο που είχε να διαχειριστεί o Ιπποκράτης στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν να κρατήσει την διαφορά πάνω απ’ τους εννιά πόντους. Η Κεχαγιά ευστόχησε σε δύο συνεχόμενα σουτ τριών πόντων, ανέβασε και άλλο τον δείκτη του σκορ και ο Ιπποκράτης παρόλο που στο τέλος χαλάρωσε κατάφερε να επικρατήσει με δέκα πόντους βλέποντας την Δεληγιάννη σε νεκρό χρόνο να ευστοχεί στη μία απ’ τις δύο βολές που εκτέλεσε. 

Τα δεκάλεπτα ήταν: 17-20, 34-32(ημ.), 53-45, 69-59
Διαιτητές: Γρίβα- Χρηστίδης Ηλ.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Παπούλης): Κασάπογλου 6, Χελιώτη 5, Κεχαγιά 21(2), Γούναρη 9, Γιαννακοπούλου 4, Κουφογιάννη 4, Σαράγια, Καλλέργη, Κάλντγουελ 18, Πατμίου, Δρεττάκη 2, Ντούλα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης): Κυριατζίδου 11(1), Αγαγιώτη, Σουλτάνη 4, Ταντουρόφσκα 17(3), Ζέρβα 13, Ζήτη 2, Δεληγιάννη 12, Σαρακατσάνη, Χατζηγιάννη, Θωμά. 
giafkasports.gr