Επαγγελματίας στην Άλκμααρ ο Χατζηδιάκος

Έντονο ροδίτικο άρωμα θα έχει από εδώ και στο εξής η Eredivisien(Α’ κατηγορία Ολλανδίας), καθώς ο Παντελής Χατζηδιάκος υπέγραψε σήμερα επαγγελματικό συμβόλαιο με την Άλκμααρ.

Πρόκειται για τον 18χρονο ροδίτη ποδοσφαιριστή που τα τελευταία 3,5 περίπου χρόνια αγωνίζονταν στα τμήματα υποδομών της ολλανδικής ομάδας που πλέον αποφάσισε να τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα.

Βέβαια για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Χατζηδιάκου όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του στην χώρα της τουλίπας που έκαναν τους ανθρώπους της ομάδας να τον κάνουν επαγγελματία.

Ο γεννηθείς στις 18 Ιανουαρίου του 1997, διεθνής ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Ευκλή Σορωνής και με το ταλέντο του άρχισε να ξεχωρίζει αμέσως.

Η ομάδα που τον… εντόπισε μέσω των SummerCamp, όπου έπαιρνε μέρος από τα 8 του χρόνια,  ήταν ο Παναθηναϊκός.

Στην Παιανία συνέχισε την φοβερή δουλειά, ωστόσο η οικογένεια του μετακόμισε στην Ολλανδία και ο επίδοξος τότε ποδοσφαιριστής πήγε στις ακαδημίες της Άλκμααρ.

Προσαρμόστηκε γρήγορα σε μία ξένη χώρα και ξεδίπλωσε τις ικανότητες του, όντας αρχηγός στην ομάδα U-16 που κατέκτησε το πρωτάθλημα λίγο καιρό αργότερα.

Τα… φώτα όπως είναι λογικό έπεσαν πάνω του, αλλά ο ίδιος έσκυψε το κεφάλι, συνέχισε την δουλειά και πλέον στα 18 του χρόνια είναι έτοιμος να… γευτεί το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και να αποδείξει στον προπονητή του πως μπορεί να ανταπεξέλθει και στην  Eredivisien, ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Σαφέστατα είναι μεγάλη τιμή για το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο να έχει εκπρόσωπο σ’ ένα τόσο προσεγμένο πρωτάθλημα και το fmtop.grεύχεται στον Παντελή Χατζηδιάκο τα καλύτερα και να φτάσει ακόμα ψηλότερα.