Με σφραγίδα αρχηγού το πέρασμα του Φοίβου από την Λέρο

Ο αρχηγός είναι για τα δύσκολα και ο Γιώργος Δελαπόρτας όταν… έσφιξαν τα λουριά για τον Φοίβο στην Λέρο, πήρε από το χεράκι την ομάδα του και με δικό του γκολ στο 88’ τον οδήγησε στη νίκη με 0-1 επί της ΑΕΛ στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής.

Με το αγχωτικό και δύσκολο αυτό «τρίποντο», οι Κρεμαστενοί αποσπάστηκαν τρείς βαθμούς από τον Διαγόρα (έχει ματς λιγότερο η ομάδα της Ρόδου) στην βαθμολογία του α’ ομίλου της Α’ κατηγορίας BlueStarFerriesκαι πλέον θα περιμένει το ντέρμπι του «γηραιού» με τον Άρη για να γνωρίζει αν θα επωφεληθεί από το αποτέλεσμα του.

Το παιχνίδι της Λέρου ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Φοίβου που ωστόσο βρήκε απέναντι του έναν νεαρό τερματοφύλακα, τον Ταχιράϊ που έκανε φοβερές αποκρούσεις και μέχρι το 88’ διατηρούσε το μηδέν και τον πόντο για την ομάδα του.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς χάθηκε με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών παιχνιδιού όταν ο Αγγελόπουλος πλάσαρε στο δεξί δοκάρι.

Ακολούθησαν μέχρι την ανάπαυλα οι αποκρούσεις του Ταχιράϊ στα τετ α τετ του Μόσχου και Αγγελόπουλου που «εξέθεσαν» την άμυνα της ΑΕΛ, αλλά νικήθηκαν από τον νεαρό πορτιέρο που έκανε το ματς της ζωής του.

Ίδιο σκηνικό στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους όσο περνούσε η ώρα να πιστεύουν στο θετικό αποτέλεσμα και τους Κρεμαστενούς να αγχώνονται.

Παρ’ όλα αυτά έπαιξαν σωστά, κυνήγησαν με αξιώσεις το γκολ και αυτό ήρθε στο φινάλε, αφού πρώτα ο Τζιβίλογλου στο 70’ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση.

Στο τέλος (88’) μίλησε ο αρχηγός και εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Γεωργαλλή, πλασάροντας εύστοχα μέσα από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχε ένταση στο παιχνίδι και στις εξέδρες η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Παράλληλα ο Φοίβος ζήτησε πέναλτι στο 60’ για σπρώξιμο του Τζιβίλογλου, αλλά ο διαιτητής είπε «παίζεται», όπως το ίδιο έκανε και στο ξεκίνημα του ματς όπου οι κυανοκίτρινοι διαμαρτυρήθηκαν για αντικανονικό μαρκάρισμα του Αγγελόπουλου μέσα στην περιοχή.

Διαιτησία: Ωραιόπουλος, Σταυρούλιας, Γιωργάς

Συνθέσεις:

ΑΕΛ: Ταχιράϊ, Κάστης, Φουντουλάκης, Τσάτσος, Καρπάθιος, Κουρεβέλης, Ηλίας, Μπερεμελιώτης, Πλόχωρος (87′ Βασιλείου), Γιαννουκάς, Φουντής

Φοίβος: Κεφάλας, Μπιλιάς, Ορφανίδη, Λαμάϊ, Φελεγκάκης, Παϊζάνος, Αξιώτης, Δελαπόρτας, Μόσχος (46’ Τζιβίλογλου), Γεωργαλλής, Αγγελόπουλος (75’ Σεβδαλής)