Μεγάλη ημέρα για τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος και τον αθλητισμό του νομού μας

Ιστορική είναι η σημερινή μέρα για τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος, αφού γίνεται η πρώτη ομάδα στο νομό μας που θα πάρει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ομάδα μας δήλωσε και επίσημα συμμετοχή στην Ευρωλίγκα και έτσι από 6 έως 8 Μαρτίου θα βρίσκεται στην τουρκική πόλη Yalova προκειμένου να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία του Γ.Σ. Δωδεκάνησος, αφού μετά από συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης κατέστη εφικτό να παίξει στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση και να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες για τα επόμενα χρόνια. Υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής για το ταξίδι στην Τουρκία έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας της ομάδας Τάκης Καλούδης, ο οποίος θα έχει συνεργάτες τους Γιώργο Χτζηκαλημέρη, Τάκη Μιχαηλίδη και Πόπη Καλτέκη.
ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ
A’ ΟΜΙΛΟΣ: Μέγας Αλέξανδρος (Ελλάδα), Brno (Τσεχία), Konstansim (Πολωνία), Barsa (Ρωσία), Vareze (Ιταλία)
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Γ.Σ. Δωδεκάνησος (Ελλάδα), Yalova (Τουρκία), Kaunas (Λιθουανία), London Titans (Αγγλία), Bilbao (Ισπανία)
Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Albacete (Iσπανία), Only Friends (Ολλανδία), Bergamo (Ιταλία), Kardemir Karabuk (Τουρκία)
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Στην πρωτεύουσα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο γενικός γραμματέας της ομάδας μας Τάκης Καλούδης, προκειμένου να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες του ταξιδιού στην Τουρκία, ενώ έχει επαφές με στελέχη της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. για το νέο πρωτάθλημα, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο. Αυτές τις μέρες το Δ.Σ. του Γ.Σ. Δωδεκάνησος, ο πρόεδρος και περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου και οι συνεργάτες του ασχολούνται με το ταξίδι στην Τουρκία, αφού μετά από αρκετά χρόνια μία ελληνική ομάδα θα περάσει τα στενά ελληνικά όρια και θα παίξει στην Ευρώπη.
ΣΕ ΦΟΥΛ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Όπως είναι εύλογο οι αθλητές της ομάδας μας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Το επίπεδο των ομάδων που θα αντιμετωπίσει ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος είναι υψηλό και φυσικά πρωταρχικός στόχος του συλλόγου μας είναι να παίξει καλά απέναντι σε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ με καρότσι. Προς το παρόν η προετοιμασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς υπό τις οδηγίες του προπονητή Αντώνη Μαρκάκη και του συνεργάτη του Βαγγέλη Χατζηαντωνίου