Άνετος και… πεντάσφαιρος ο Ιάλυσος

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και φιλοδωρώντας πέντε τέρματα τον ΠΑΟΚ Κω, ο Ιάλυσος επικράτησε με 5-0 των Κώων στο γήπεδο Παστίδας, «σφραγίζοντας» την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου. Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Χειμωνέττος, δύο γκολ ο Σπάρταλης. 

Από την κλήρωση ο Ιάλυσος ήταν το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρόκριση απέναντι στην ομάδα από το νησί του Ιπποκράτη και αυτό το απέδειξε και στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρώτο μέρος κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο, φτάνοντας σε δύο γκολ με τον Σπάρταλη που άνοιξε το σκορ στο 18’ με ωραίο πλασέ για το 1-0 και τον Γκινή στο 37’ που με δυνατό μακρινό σουτ σημείωσε το 2-0 για την ομάδα του.

Είχε προηγηθεί με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα η εκτέλεση φάουλ του Χατζηλιόντα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ανδρέα Σταύρου είχαν διάθεση για να σημειώσουν κι άλλα γκολ, κάτι που κατάφεραν στο 50’ με τον Σπάρταλη που εκμεταλλεύτηκε την συνεργασία Σταυλά- Χατζηφούντα και πλάσαρε εύστοχα από κοντά για το 3-0 των «τοξοβόλων».

Το 4-0 έγινε στο 60’ με τον Καρπαθάκη που βρήκε δίχτυα με σουτ από τα όρια της περιοχής και στο ντεμπούτο του ο Χειμωνέττος διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 80ο λεπτό με πλασέ, έπειτα από μπαλιά του Χατζηλιόντα.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Καρκαλιανίδης, Χαρισμανίδης

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Ντάνη, Αθανασίου, Παφιάκης (50′ Χειμωνέττος), Σπάρταλης (65′ Μπιγκό), Χατζηφούντας, Μπελεβέτης, Χατζηλιόντας, Ρεκλείτης (60′ Χατζηπέτρος), Καρπαθάκης, Γκινής, Σταυλάς

 ΠΑΟΚ Κω: Νάϊσκες, Νυστάζος, Κασεμάι, Ξυπολιτάς Γ., Σουλάϊ, Ξυπολιτάς Μ., Μακαράνης (20′ λ. τρ. Σαλτσίδης), Στεργαλλάς (70’ Πικέλ), Μυλωνάς, Ρεϊσης, Καραγκούνης (46′ Κατσιούλης)