Σύσκεψη Δημάρχου με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Ν.Ρόδου  

Στη δρομολόγηση λύσεων σε ζητήματα καθημερινότητας, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, τα οποία αφορούν στην ολοκλήρωση έργων στο νότιο τμήμα του νησιού της Ρόδου, την επάρκεια ύδατος στην τουριστική ζώνη, την τιμολόγηση της ΔΕΥΑΡ σε μικρές και απομακρυσμένες κοινότητες της περιοχής, καθώς και το μείζον θέμα των αδέσποτων ζώων, συζητήθηκαν διεξοδικά στη σύσκεψη που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος στο Γεννάδι, με τους προέδρους των 10 τοπικών κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Σάββας Διακοσταματίου, Γιώργος Πόκκιας, Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Μιχάλης Σταυρής και  πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης.

«Με συντονισμένες ενέργειες και ξεκινώντας από το κέντρο του νησιού  με κατεύθυνση προς την περιοχή της Νότιας Ρόδου, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, προχωρούν στην ολοκλήρωση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε όλα να είναι εγκαίρως έτοιμα, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται όχι μόνον στην τουριστική ζώνη της Νότιας Ρόδου, αλλά και στις μικρές τοπικές κοινότητες. Εκεί εστιάζονται όλες οι δράσεις και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής » υπογράμμισε ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη σημερινή σύσκεψη  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου « έχουν ήδη ξεκινήσει τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων και τις επισκευές όπου χρειάζεται, ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται οι μελέτες ανταποδοτικών έργων της ΔΕΗ  στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου».

Από την πλευρά του ο κ. Πόκκιας τόνισε  ότι « προγραμματίζεται εκ νέου η, με εντατικούς ρυθμούς, προσπάθεια περισυλλογής ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, από κλιμάκια του Δήμου Ρόδου».

Οι κύριοι Διακοσταματίου και Σταυρής επικεντρώθηκαν  στην επίλυση διοικητικών θεμάτων, κυρίως ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, των δέκα τοπικών κοινοτήτων και ενημέρωσαν τους προέδρους των κοινοτήτων για τον εξοπλισμό των δημοτικών υπηρεσιών με νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μεγάλο μέρος των συζητήσεων στράφηκε στα ζητήματα διαχείρισης και  επάρκειας ύδατος στη διάρκεια της θερινής περιόδου και κυρίως στην τουριστική ζώνη της περιοχής της Νότιας Ρόδου, την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ για τις μικρές και απομακρυσμένες κοινότητες και φυσικά στην κατασκευή σημαντικών έργων από τη  Δημοτική Επιχείρηση.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη και για τα έργα της ΔΕΥΑΡ που έχουν δρομολογηθεί, τονίζοντας  ότι «έχουν εκπονηθεί οι μελέτες και δημοπρατούνται άμεσα δύο έργα κατασκευής αγωγών ύδρευσης, προς Λαχανιά ο ένας και Κιοτάρι ο δεύτερος, οι οποίοι και θα εξυπηρετούν όλη την τουριστική ζώνη της Νότιας Ρόδου».

Όπως υπογράμμισε μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Τσίκκης « σε εξέλιξη είναι επίσης και η κατασκευή δεξαμενής νερού στην ευρύτερη περιοχή του Ασκληπειού, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα  κατανομής και αποθήκευσης νερού για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο νότιο τμήμα του νησιού της Ρόδου. Τέλος έχουμε αναθέσει την κατασκευή 3 γεωτρήσεων στην περιοχή  Μεσαναγρού και Μεγάλη Γη ( μεταξύ Ασκληπειού και Γενναδίου) ».

Μετά  τη σύσκεψη  δήμαρχος και αντιδήμαρχοι επισκέφθηκαν μέχρι αργά το απόγευμα, τοπικές κοινότητες της Νότιας Ρόδου, προκειμένου να συζητήσουν με τα τοπικά συμβούλια αναλυτικότερα τα προβλήματα της κάθε κοινότητας ξεχωριστά.