«Λύγισε» στην Κυψέλη το Ροδίων Άθλησις

Ο Πανελλήνιος πήρε πολύ σημαντική νίκη παραμονής με 3-0 σετ επί της Ροδίων Άθλησις στην Κυψέλη.

Η ομάδα του Λακασά παρόλο που αγωνίστηκε χωρίς τον Μπάση που έχει ίωση με τον Κάλα σε μεγάλα κέφια πήρε το τρίποντο απέναντι στη Ροδίων που παρουσίασε 2 διαφορετικά πρόσωπα που τις στοίχισαν 2 σετ.

Στο πρώτο σετ ο Πανελλήνιος μπήκε πολύ καλά με τη Ροδίων να ισοφαρίσει στο 9-9 και να περνάει μπροστά. Με καλές προσπάθειες από Γκένοφ, Προδρομίδη η Ροδίων ξέφυγε 10-17, αλλά σε αυτό το σημείο η Ροδίων «πάγωσε». Ο Πανελλήνιος ροκάνισε τη διαφορά καθώς η Ροδίων έκανε λάθη κι έγινε τελικά το 18-18 για να πάει το σετ σώμα με σώμα με τον Πανελλήνιο να ξεφεύγει τελικά προς το τέλος και να παίρνει το σετ μετά από κακή άμυνα του Καρπαθάκη.

Στο δεύτερο σετ ο Πανελλήνιος με καλό μπλοκ, Κωνσταντινίδη και Κάλα, πέρασε μπροστά η Ροδίων πίεσε στα μέσα του σετ κι έφτασε στον πόντο στο 16-15. Ωστόσο ο Πανελλήνιος πήρε ξανά στροφές και με καλό μπλοκ αλλά και λάθη ξανά της Ροδίων πέρασε μπροστά με διαφορά για να κάνει ακόμα μια προσπάθεια προς το τέλος η Ροδίων να πλησιάσει και να ισοφάρισε στο 24-24, έγινε μάχη , λάθη, μπλοκ και με τον Κάλα να πρωταγωνιστεί στο τέλος ο Πανελλήνιος πήρε το σετ τελικά 29-27.

Ακόμα μια μεγάλη ανατροπή στο τρίτο σετ η Ροδίων μπήκε αποφασισμένη κάνοντας το 1-6, με καλές προσπάθειες από Γκένοφ, Προδρομίδη και ξέφυγε 11-17 και σε αυτό το σημείο πάλι το ίδιο «πάγωμα» για τη Ροδίων. Ο Πανελλήνιος με Ντινόπουλο και Τριπολιτσιώτη μείωσε και ισοφάρισε στο 20-20, η Ροδίων δε μπορούσε να αντιδράσει, απανωτά λάθη και το σετ πήγε δίκαια στον Πανελλήνιο 25-23 με τον Τριπολιτσιώτη.

Τα σετ: 25-22, 29-27, 25-23

Πανελλήνιος (Λακασάς):Αντωνιάδης (λ), Τοκάνης, Κωνσταντινίδης,  Κάλας, Δημητούλης, Χατζηθάνος, Αγγέλου / Ντινόπουλος, Καλλιντέρης.

ΡΟΔΙΩΝ (Αντωνιάδης):Ν.Μαρκής, Β.Προδρομίδης, Θ.Χουσίδης,  Χ.Μοσχούς, Ν.Γκένοφ, Kαρπαθάκης , Ι.Τσακογιάννης, (Λ) /Δ.Γιώτης, Ι.Καρύδας, Κοτίτσας

greekvolley.com