Θυελλ(α)ώδεις και απολαυστικός ο Άγιος Γεώργιος

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο όπου πέτυχε τέσσερα τέρματα και έκανε φύλλο και… φτερό την Θύελλα, ο Άγιος Γεώργιος επικράτησε με 4-0 των Πυλωνιτών και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα παραμονής προς κάθε κατεύθυνση. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Χρυσαφίνη στο 57’ και φυσικά η εξέλιξη αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συνέχεια του παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η τρίτη επιτυχία συνολικά των κιτρινόμαυρων και δεύτερη εντός έδρας που μετά το τέλος της 11ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας (β’ όμιλος) τους δίνει… αέρα πέντε βαθμών ενάντια στην ομάδα της Πυλώνας που βλέπει τους αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο να απομακρύνονται στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν «άκαρπο» και για τις δύο ομάδες, με τις φάσεις να είναι ελάχιστες και τους γηπεδούχους πάντως να έχουν την υπεροχή και μια ανούσια κυκλοφορία μπάλας.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε προς το καλύτερο και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι παίκτες του Γιάννη Χατζησταμάτη ανέβασαν στροφές.

Πολύ νωρίς στο β’ μέρος (52ο λεπτό) ο Σάββας Ντύρος μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ και έκανε το 1-0 για τον Άγιο Γεώργιο.

Πέντε λεπτά αργότερα (57’) ο Χρυσαφίνης είχε αψιμαχία με τον Γερακούδη με αποτέλεσμα να τον βρίσει και ο διαιτητής να του δείξει την κόκκινη κάρτα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τον βοηθό που ήταν κοντά στην φάση.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο «Άγιος» αναζητούσε το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη και έφτασε κοντά στο 60’ όταν ο Κοστόφ με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο αυξάνονταν και η πίεση των γηπεδούχων που στο 69’ κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Ντύρος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Από τα έντεκα βήματα ο Κοστόφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το 2-0 ήταν γεγονός.

Στην συνέχεια οι Μαλωνίτες ήταν ασταμάτητοι και αντάμειψαν τους φίλους τους που βρέθηκαν στις εξέδρες, κάνοντας το 3-0 στο 72’ με τον Χατζηνικόλα που εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Παλογιάννη και με πλασέ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 90’ με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Παλογιάννη από τα 30 μέτρα που ολοκλήρωσε μια πολύ καλή εμφάνιση με προσωπικό γκολ.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Τσέτσος, Ορφανός

Συνθέσεις: 

Άγιος Γεώργιος: Στελλάς, Γιωργάς, Πευκιανάκης (49’ Λούπος), Παπαδόπουλος, Γερακούδης, Ντύρος Σ. (88’ Κόπελος), Παλογιάννης, Σκυλλαράκης (73’ Χατζηνικολού), Κοστόφ, Χατζημανώλης, Χατζηνικόλας 

Θύελλα: Μαρίνοφ, Κλημαντής (46’ Στίλα), Καλανδράνης, Βασιλάκης, Πατούνας, Ιβάνοφ, Λούπος, Κουφός, Χρυσαφίνης, Σκυλλαράκης, Χατζηκώστας