Ήττα για τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ

Μια γερή προπόνηση ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι -σκόραρε όλη η 12άδα- επικράτησαν εύκολα 90-65 του Κολοσσού και παραμένουν στο κατώφλι του ΟΣΦΠ. 

Με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το «διάλειμμά» του στην Α1 ο Παναθηναϊκός ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων για την Ευρωλίγκα. 

Οι πράσινοι αντιμετώπισαν πρόβλημα μόνο στην πρώτη περίοδο και στη συνέχεια έκαμψαν άνετα την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου με σκορ 90-65 για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που τους έφερε εκ νέου μόνους στη δεύτερη θέση και πίσω απ’ τον Ολυμπιακό (μια νίκη παραπάνω). 

Χρόνο συμμετοχής πήρε όλη η 12άδα του τριφυλλιού (εκτός ήταν οι Μπλουμς, Παππάς, Λαουάλ) με τον Μπατίστα να σταματά στους 17 πόντους (8/9 δίποντα), τον Σλότερ να βάζει άλλους 15 και τον Διαμαντίδη (με δεμένο χέρι) να ‘χει 9 πόντους κι 8 ασίστ. Σκόραραν και οι μικροί Κόνιαρης, Διαμαντάκος, ενώ καλή παρουσία είχε ο Χαραλαμόπουλος. 

Το ματς 

Μόνο… Παναθηναϊκό δεν ήταν το ξεκίνημα της ομάδας του Ιβάνοβιτς. «Άνευροι» στην επίθεση, άστοχοι και δίχως ιδιαίτερη συνοχή στην άμυνα οι πράσινοι, με αποτέλεσμα ο Κολοσσός Ρόδου να προηγηθεί με 9-6 και να αναγκάσει τον Μαυροβούνιο κόουτς όχι μόνο σε τάιμ-άουτ, αλλά και σε εσπευσμένη είσοδο στο παρκέ των Διαμαντίδη και Σλότερ. Ακόμα κι έτσι, όμως, η κατάσταση του τριφυλλιού δεν βελτιώθηκε (4/13 σουτ). Μπορεί και ο Μαυροκεφαλίδης να έδωσε έξτρα βοήθειες, ωστόσο οι Αμερικανοί των νησιωτών (και κυρίως ο Χάγκινς) δεν το έβαζαν κάτω και οδηγούσαν την ομάδα τους στο 20-14 στο 10’! 

Να συνέχιζε τόσο άσχημη εμφάνιση ο πρωταθλητής Ελλάδας… δεν γινόταν. Και το… ξέσπασμα που χρειαζόταν ήρθε απ’ τα 6,75. Σλότερ εις διπλούν, Φώτσης και Χαραλαμπόπουλος (που ήταν πολύ καλός) όχι μόνο έκλεισαν την «ψαλίδα» με τα τρίποντά τους, αλλά μετά από ώρα έδωσαν το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (28-25). Κι αφού ο Αμερικανός έδωσε το σύνθημα, στη συνέχεια πήρε τη «σκυτάλη» ο Μπατίστα, κάνοντας «πάρτι» κάτω απ’ τη ρακέτα και δείχνοντας πως πλέον είχε μπει το… νερό στ’ αυλάκι. Με τον Ουρουγουανό σέντερ λοιπόν να «ταΐζεται» εξαιρετικά (8 πόντους σε 3 λεπτά), οι πράσινοι πήγαν άνετοι στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 42-35, έχοντας αντιστρέψει την κατάσταση. 

Η αντίδραση του τριφυλλιού είχε βγει στη δεύτερη περίοδο και ουσιαστικά τώρα πια χρειαζόταν… συντήρηση. Με τον Διαμαντίδη να σκοράρει για πρώτη φορά και να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο +11 (51-40). Ο Μπατίστα ήταν ασταμάτητος, ωστόσο ένα προσωρινό black out των πράσινων έδωσε την ευκαιρία στον Κολοσσό να «ροκανίσει» τη διαφορά κι από εκεί που έχανε με 13 (57-44) να πλησιάσει ακόμα και στους 5 (59-54)! Προτού, όμως οι φιλοξενούμενοι πιστέψουν σε… κάτι παραπάνω, Διαμαντίδης και Γκιστ τους «έκοψαν» τα όνειρα και διατήρησαν σε θέση ισχύος και… ασφάλειας την ομάδα τους, για το 67-56 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. 

Ο Μαυροκεφαλίδης πήρε το… όπλο του και η διαφορά άνοιξε για τα καλά, με τον Παναθηναϊκό πλέον να προηγείται 78-56 και τον Ιβάνοβιτς να βρίσκει την ευκαιρία στα τελευταία επτά λεπτά να ρίξει μέσα την «πιτσιρικαρία». Κόνιαρης και Διαμαντάκος βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν κάποιες απ’ τις δυνατότητές τους, με τον πρώτο να αρπάζει… περισσότερο την ευκαιρία. Τυπική διαδικασία το τελευταίο πεντάλεπτο, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να παίρνουν ακόμα πιο ευρεία νίκη με το τελικό 93-65, απ’ τη στιγμή που ο Κολοσσός σημείωσε μόλις 9 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. 

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Σλότερ 15 (3), Μποχωρίδης 4, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 3 (1), Νέλσον 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 9 (2), Γκιστ 9, Μπατίστα 17, Κόνιαρης 6, Διαμαντάκος 2. 

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 2, Λαρεντζάκης 13 (1), Σιόλογκας, Ουότερς 15 (1), Μανωλόπουλος 2, Σμιθ 8, Στεφανίδης, Λίντεν 6 (1), Σκοτ 12 (3), Χάγκινς 7. 

sport-fm.gr