Βαρουφάκης: Η Ελλάδα ήταν σαν μια άρρωστη αγελάδα από την οποία ζητούσαν συνεχώς γάλα

Δύο παρομοιώσεις χρησιμοποίησε μιλώντας στο CNN o υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης προκειμένου να εξηγήσει γιατί ήταν λάθος το πρόγραμμα που επελέγη για τη σωτηρία της. 

Όπως είπε μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπουρ, η Ελλάδα έμοιαζε να ήταν σαν εξαρτημένη χρήστης ναρκωτικών και αυτό πρέπει να τελειώσει ή σαν άρρωστη αγελάδα από την οποία ζητούσαν συνέχεια γάλα και αυτό θα προκαλούσε το θάνατό της. 

Συνεχίζοντας για το θέμα του δανείου είπε ότι ήταν το μεγαλύτερο που δόθηκε ποτέ στην Ιστορία και μάλιστα στους πιο αδύναμους ώμους της Ευρωζώνης. 

Εξήγησε ότι αυτό που ζητά η ελληνική πλευρά είναι μια λογική συζήτηση τονίζοντας ότι «δεν αρνούμαστε τίποτα». 

Ερωτηθείς για το πώς θα γεφυρωθεί το υπάρχον κενό ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε «μύθους» όσον αφορά την Ελλάδα όπως αυτό για τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για τις οποίες είπε ότι ήταν το 1% αυτών που έχασαν τις δουλειές τους. 

Όταν, δε, ρωτήθηκε για το ποια θα είναι η αντίδρασή του σε περίπτωση που ο κόσμος θα πηγαίνει στα ΑΤΜ και δεν θα βρίσκει χρήματα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να βγει από το Ευρώ και την Ευρωζώνη. 

Πηγή: parapolitika.gr