Το πλάνο για την συνέχεια της Α’ κατηγορίας και τα πλέι οφ τίτλου

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα με δεδομένες τις πολλές αναβολές λόγω του καιρού, η επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΔ έκανε ένα πλάνο βάσει του οποίου θα εξελιχθεί από εδώ και στο εξής το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Ως γνωστόν ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου θα πρέπει να είναι γνωστός στην ΕΠΟ στις 20 Απριλίου και αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα θα είναι κάπως «βαρύ» για τις ομάδες της πρώτης σε τάξη τοπικής κατηγορία των τοπικών μας πρωταθλημάτων και κυρίως για τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου που θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ.

Είναι δεδομένο ότι αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρχει πλήρης αγωνιστική δράση, αφού στόχος είναι να τελειώσουν οι… εκκρεμότητες που απομένουν για την 15η και 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Κανονικά αναμετρήσεις για την Α’ κατηγορία θα διεξαχθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο 21-22 του μήνα, παρότι είναι απόκριες αφού τα περιθώρια είναι στενά.

Όπως τα έχουν προγραμματίσει στην ΕΠΣΔ και αν δεν υπάρξουν νέες αναβολές, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου και αμέσως θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ την πρώτη Τετάρτη, δηλαδή στις 1 Απριλίου.

Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει και οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο να πάρουν «ανάσες», αφού πριν από την κλήρωση, η Ένωση θα έχει πάρει απάντηση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχετικά με την «παράταση» λίγων ημερών που ζήτησε για να αναδείξει τον πρωταθλητή.

Σύμφωνα πάντως με το πλάνο αυτό που διαμορφώθηκε και με δεδομένο πως δεν θα υπάρξει κάποια… καθυστέρηση, η πρώτη αγωνιστική θα γίνει όπως αναφέραμε την Τετάρτη 1 Απριλίου, η δεύτερη την Κυριακή 5/4, η τρίτη Μεγάλη Τετάρτη 8/4, η τέταρτη Λαμπρή Τετάρτη 15/4, η πέμπτη Κυριακή 18/4 και η έκτη και τελευταία την Τετάρτη 22 Απριλίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό από το πρόγραμμα, οι αγώνες των πλέι οφ θα σταματήσουν μόνο την Κυριακή του Πάσχα και μετά το τέλος του μίνι πρωταθλήματος, ο πρωταθλητής θα έχει λίγο χρόνο ώστε να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί με τον καλύτερη δυνατό τρόπο για να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ που θα ακολουθήσουν.