Απίστευτη ανατροπή του Κλεόβουλου και… φωνές από Αστέρα Παστίδας

Αναμφίβολα το παιχνίδι της σεζόν έγινε στο γήπεδο Λίνδου για την 16η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries(β’ όμιλος) ανάμεσα στον Κλεόβουλο και τον Αστέρα Παστίδας, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 4-3 και ενώ ήταν πίσω με 0-3 στο ημίχρονο! Εντονότατα παράπονα από την διαιτησία έχουν οι Παστιδενοί που «βράζουν» για αρκετές αποφάσεις του Παπαγιαννίδη και των βοηθών του.

Ματς που θα «ζήλευαν» και στην… Αγγλία λοιπόν στην Λίνδο, με τον Κλεόβουλο να δείχνει πως βρίσκονταν στο… καναβάτσο μετά τα πρώτα 45 λεπτά, αλλά να επανέρχονται πραγματοποιώντας φοβερή ανατροπή κόντρα στον Αστέρα που στο β’ μέρος έχασε την γη κάτω από τα πόδια του και δεν πήρε ούτε έναν πόντο παρά το ονειρικό πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια για την ομάδα του Γιώργου Ορφανίδη που είχε τον άνεμο με το μέρος της. Μόλις στο 4’ ο Καρύδης από κοντά εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Κλεόβουλου και έγραψε το 0-1 που δεν έμεινε για πολύ και αυτό γιατί οι Παστιδενοί συνέχισαν κεφάτοι το ματς.

Με την συμπλήρωση 14 λεπτών παιχνιδιού ο Δραγάτης σημείωσε το 0-2 με πανομοιότυπο τρόπο, αφού και πάλι η άμυνα των Λινδιακών πιάστηκε τον… ύπνο και δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων.

Προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ οι κυανόλευκοι της Λίνδου και έχασαν τρομερή ευκαιρία στο 35’ να μειώσουν το σκορ, αφού ο Κολιοκώστας είδε τον Ροδανάκη να αποκρούει το πέναλτι του μετά από χέρι του Ζερβού μέσα στην περιοχή.

Σα να μην έφτανε αυτό για το συγκρότημα του Δημήτρη Δογιάμα, ήρθε και το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων στο 45’ με σκόρερ τον Φτάκλα που πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή για το 0-3, ενώ νωρίτερα (40’) ο Δραγάτης είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ.

Βλέποντας κάποιος το πρώτο ημίχρονο θα έκανε λόγο σίγουρα για… περίπατο των Παστιδενών, αλλά η κατάσταση στο δεύτερο μέρος άλλαξε δραματικά.

Με τον άνεμο να ευνοεί τους γηπεδούχους, ξεκίνησαν με γκολ και μείωσαν σε 1-3, καθώς ο Γαϊτάνος ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 55ο λεπτό. Η παράβαση υποδείχθηκε από τον διαιτητή μετά από μαρκάρισμα του Δραγάτη στον Κακλαμάνο μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 58’ ο Πολυχρόνης με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και δεν μπόρεσε να δώσει… αέρα τριών τερμάτων και πάλι στην ομάδα του και στην επόμενη επικίνδυνη φάση που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο 63’ μείωσαν ακόμα περισσότερο σε 2-3 με το πλασέ του Χαρίτου μέσα από την περιοχή.

Έχοντας και την ψυχολογία με τον πλευρό του, ο Κλεόβουλος πίεσε για την ισοφάριση και ο Κολιοκώστας στο 75’ πήρε το… αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι, γράφοντας το 3-3 από κοντά μετά από παράλληλη μπαλιά του Κουκουτσέλα.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε (89’) έγινε η απόλυτη ανατροπή, με τον Χαρίτο να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή έπειτα από ένα από τα αρκετά γεμίσματα μέσα περιοχή, σημειώνοντας το 4-3 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού πολλοί ποδοσφαιριστές του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον διαιτητή για τα πέναλτι που υπέδειξε κατά της ομάδας τους και προς τους επόπτες για ορισμένες περιπτώσεις οφ-σάϊντ που «έκοψαν» επιθέσεις και σύμφωνα με τους ίδιους δεν υπήρχαν.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Χαρισμανίδης, Καρκαλιανίδης

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Λιβησιανός, Τσελεπίδης, Κακλαμάνος, Γιατσιάτσιος, Φραντζάκης (70’ Πίτσης), Συμεωνίδης, Κουκουτσέλας, Παπαοικονόμου, Γαϊτάνος, Κολιοκώστας, Χαρίτος

Αστέρας Παστίδας: Ροδανάκης, Καρύδης, Ζερβός, Δραγάτης, Ορφανίδης, Καλαγρής, Αεράκης (80’ Διακάκης), Παπαστεφάνου, Φτάκλας, Πολυχρόνης (85’ Κόνομη), Τσαγγάρης