Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών με  Δήμαρχο Ρόδου

 

 

Την αγαστή συνεργασία των δύο Εκκλησιών, Ορθόδοξης και Καθολικής,  τόσο σε πανελλήνιο όσο και τοπικό επίπεδο, επεσήμαναν ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών και Αποστολικός Τοποτηρητής Αρχιεπισκοπής Ρόδου κ. Σεβαστιανός  και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του,  στο Δημαρχείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Πατέρα Λουκά της Καθολικής Εκκλησίας της Ρόδου, συζήτησε πλειάδα θεμάτων με το δήμαρχο εστιάζοντας στις ανάγκες και τα  προβλήματα των ανθρώπων, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Ο Δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος, με τη σειρά του, υπογράμμισε τους κοινούς στόχους των δύο εκκλησιών και τόνισε πως η ιστορία της Ρόδου είναι απόλυτα συνυφασμένη με πολλές θρησκείες και εθνότητες που συνυπάρχουν αιώνες τώρα. Επεσήμανε δε την αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών, της Καθολικής Εκκλησάις της Ρόδου και του Δήμου,  κυρίως στον κοινωνικό τομέα, με δράσεις που σκοπό έχουν τη στήριξη και συμπαράσταση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών κ. Σεβαστιανός γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου, έζησε χρόνια στη Ρώμη και αργότερα υπηρέτησε επί σειρά ετών σε εκκλησίες της Σύρου. Εξελέγη από τον Πάπα Φραγκίσκο τον Αύγουστο του 2014 Αρχιεπίσκοπος και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος τον Οκτώβριο του 2014.