Είχε το… αντίδοτο με Σαπαλίδη και συνεχίζει στην κορυφή ο Απόλλων Απολλώνων

Απέναντι στον μαχητικό και αποφασισμένο Ακουσίλαο, ο Απόλλων Απολλώνων τα βρήκε… σκούρα στις Φάνες για την 12η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας, αλλά κατάφερε με ανατροπή (στην ανατροπή των πράσινων) να πάρει τους τρείς βαθμούς της νίκης χάρις το 2-4. Έμειναν στην κορυφή του β’ ομίλου οι κυανόλευκοι που πήραν το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 40’ (αποβολή Τσίγκρηλας) και αυτό τους βοήθησε για να φτάσουν στην επιτυχία. Κορυφαίος ο ερχόμενος από τον πάγκο, Σαπαλίδης που σκόραρε δύο φορές, κέρδισε πέναλτι και ανακάτεψε την πράσινη άμυνα.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τους φιλοξενούμενους πάντως να εκμεταλλεύονται το δυνατό τους ξεκίνημα για το 0-1 στο 9’ με σκόρερ τον Παλάζη που πέρασε όποιον βρήκε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και άνοιξε το σκορ.

Άμεση ήταν η απάντηση των Φανενών που με τον Μπαδιεριτάκη στο 13’ έφεραν το ματς τα ίσα, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 26’ έφερε το παιχνίδι… τούμπα και έδωσε προβάδισμα στον Ακουσίλαο με 2-1 με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (40’) ο Τσίγκρηλας για δυνατό μαρκάρισμα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Αυτό πήγε να το εκμεταλλευτεί ο Απόλλων, αλλά έδειχνε εκλωβισμένος στην άμυνα των πρασίνων που διατηρήσαν το προβάδιμα.

Η είσοδος του Σαπαλίδη έδωσε άλλη πνοή τους Απολλωνιστές και ο έμπειρος παίκτης κέρδισε πέναλτι στο 73’ όταν ανατράπηκε από τον Τσαλίκη μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Από τα έντεκα βήματα ο Παλάζης «σπατάλησε» την ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ, αλλά ο Σαπαλίδης ήταν αποφασισμένος να… ανατρέψει η ομάδα του το σκορ. Ήταν εκείνος που ισοφάρισε σε 2-2 με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 77ο λεπτό.

Στο 85’ έγινε η νέα ανατροπή στο ματς, αυτή την φορά από τους Απολλωνιάτες με σκόρερ τον Κατσούλη που κέρδισε στον… αέρα την άμυνα του Ακουσίλαου και με κεφαλιά σημείωσε το 2-3.

Το κερασάκι στην τούρτα των πρωτοπόρων του β’ ομίλου της Β’ κατηγορίας έβαλε στο 92’ ο Σαπαλίδης μ’ ένα φοβερό γκολ από μαρκινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» για το 2-4 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Φιλιπάκου, Κασιώτης, Στεφανάκης

Συνθέσεις:

Ακουσίλαος: Τσαλίκης, Χυσενάϊ, Χουρδάς, Κόκκαρης, Νικολίτσης (87′ Σαρικάς), Σάββενας, Τσίγκρηλας, Παντελίδης, Κουντουράκης, Σάββας (75′ Τζεβανάκης), Μπαδιεριτάκης (79′ Κάβουρας)

Απόλλων: Μακαρούνας, Γιαννακόπουλος, Διακοναστάσης, Μπαϊράμης, Ισκάς, Γεωργίου, Πλάτσης (55′ Συφωνιός), Τσαγγαράκης, Μπόσινας (42′ Σαπαλίδης), Παλάζης, Κατσούλης (89′ Κυριαζάκος)