Του χάρισε τον βαθμό ο Σκυλλαράκης, αλλά έ-Χ-ασε την ευκαιρία ο Άγιος Γεώργιος

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν Ευαγόρας και Άγιος Γεώργιος στο ΕΑΚ στην αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική του β’ ομίλου της Β’ κατηγορίας και αμφότεροι σπατάλησαν από μια σημαντική ευκαιρία. Στο 90’ ο ψύχραιμος Σάββας Σκυλλαράκης με πέναλτι χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του που τελείωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές.

Πάντως με το Χ οι δύο ομάδες «κλώτσησαν» την δυνατότητα να κερδίσουν κάτι περισσότερο από ένα τρίποντο στο σημερινό παιχνίδι.

Από την μία οι κιτρινόμαυροι μπορεί να αύξησαν την διαφορά τους από την επικίνδυνη ζώνη στους έξι βαθμούς, αλλά παίζοντας στην έδρα του ουραγού Ευαγόρα θα μπορούσαν έπαιρναν τους τρείς βαθμούς που θα τους έδιναν άλλον… αέρα στην «μάχη» της παραμονής. Ειδικά μία εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Θύελλας Πυλώνας.

Στην αντίπερα όχθη, οι πράσινοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους και την απώλεσαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, μαζί και το τελευταίο τους… χαρτί για την σωτηρία, έστω και αν τα πράγματα θα παρέμειναν δύσκολα.

Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι ήταν πολύ καλό στο Ενωσιακό και οι δύο ομάδες πρόσφεραν ωραίο θέαμα, χαρίζοντας γκολ σπάνια ομορφιάς στους θεατές.

Μόλις στο 10’ ο Γρύλλης με σουτ από μακρινή απόσταση έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του και έγραψε το 0-1 για τον Ευαγόρα.

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Χατζησταμάτη που αναζήτησαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το ημίχρονο, παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Αυτό το πέτυχαν με το ξεκίνημα της επανάληψης. Όχι με το χτύπημα πέναλτι του Κοστόφ στο 50’ (απόκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ), αλλά με το φοβερό γκολ του Πονιά στο 55’ που με σουτ από τα 30 περίπου μέτρα ισοφάρισε σε 1-1 για τον Άγιο Γεώργιο.

Το ψυχολογικό αβαντάζ ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων και στο 55’ ο Πονιάς είδε την μπάλα από το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, αφού βρήκε και πάνω σε αμυντικό και άλλαξε πορεία.

Αντί το 1-2 στην συγκεκριμένη φάση, έγινε το 2-1 υπέρ του Ευαγόρα στο 65’ με σκόρερ τον Πέθακα που εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του «Αγίου» και πλάσαρε εύστοχα.

Προσπάθησε για την ισοφάριση στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα της Μαλώνας και πίεσε ασφυκτικά την άμυνα των πρασίνων, καταφέρνοντας στο φινάλε να πάρει τον βαθμό.

Στο 90’ ο Παπαδόπουλος που προωθήθηκε για να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, ανατράπηκε από αντίπαλο του μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Αυτή την φορά ο Σκυλλαράκης που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν ψύχραιμος και με πέναλτι αλά Πανένκα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2, προτού αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γιωργάς στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο γκολ που πετυχαίνει στο φινάλε αγώνα ο 23χρονος επιθετικός στο φετινό πρωτάθλημα, μετά απ’ αυτό στην Απολακκιά που είχε χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του ενάντια στην τοπική Ασπίδα.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Κόκκαλης, Καλκαβούρας

Συνθέσεις:

Ευαγόρας: Μουχματάϊ, Πελεκάνος, Κλημαντής (58’ Αθανασίου), Πλασάτης (24’  Λυκοπάντης), Βασιλόπουλος, Πέθακας, Αρνίταλλης, Κακολύρης (72’ Παπαντωνίου), Σαλονίτης, Γρύλλης, Πολυταρίδης

Άγιος Γεώργιος: Στελλάς, Γιωργάς, Πονιάς, Παπαδόπουλος, Κοντόγιαννος (76’ Κόπελλος), Γκίνος (56’ Λούππος), Σκυλλαράκης, Χατζηνικολού, Κοστόφ, Χατζημανώλης, Χατζηνικόλας (70’ Παλογιάννης)