Μειωμένα τιμολόγια  από 50% και 70% σε ΑΜΕΑ από την  ΔΕΥΑΡ

 

 

Ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ στην σημερινή συνεδρίαση του και μετά από εισήγηση του προέδρου της Δημήτρη  Τσίκκη, αποφάσισε να προχωρήσει στην γενναία  μείωση των τιμολογίων της επιχείρησης για τα ΑΜΕΑ.

Μετά από εισήγηση του κ. Τσίκκη που έγινε αποδεκτή από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, παρέχονται διευκολύνσεις στα ΑΜΕΑ τα οποία θα πληρώνουν μειωμένα κατά 50% τα τιμολόγια της. Επίσης στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, για ανακούφιση των ευπαθών ομάδων αποφασίστηκε μετά από πρόταση του κ. Τσίκκη, όσες πολύτεκνες οικογένειες έχουν  μέλη ΑΜΕΑ οι μειώσεις των τιμολογίων να ανέρχονται στο 70%.

Μέχρι σήμερα σε όλες τις κατηγορίες των πολυτέκνων οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ έφταναν μόλις το 20%.

Την ικανοποίηση του για την αποδοχή της εισήγησης του από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, εξέφρασε ο πρόεδρος της  ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης ο οποίος δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση της απόφασης η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η  Ιανουαρίου του 2015.

« Η ΔΕΥΑΡ θέλοντας να δείξει  το κοινωνικό της πρόσωπο και μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας για ανακούφιση των ευπαθών ομάδων , υλοποιούμε ως νέα διοίκηση τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε την προεκλογική περίοδο απέναντι στους πολίτες της Ρόδου. Με την  απόφαση μας αυτή ευελπιστούμε ότι, θα προσφέρουμε χέρι βοηθείας σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται έντονα από την οικονομική κρίση που επικρατεί και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» τόνισε με δηλώσεις του ο κ. Τσίκκης.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η ενεργοποίηση παλαιότερης απόφασης ,για την έκπτωση κατά 70% στους πλημμυροπαθείς του 2013. Η έκπτωση αυτή αφορά τα τιμολόγια που έχουν βγει από τον Οκτώβριο –Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2013 , και σε αυτά τα τιμολόγια θα γίνει έκπτωση 70%.

Η σημερινή σημαντική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ πρόκειται να επικυρωθεί άμεσα και από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

«Πυρετωδώς» προχωρούν οι εργασίες του φράγματος από τη ΔΕΥΑΡ

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης ενημέρωσε στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, τα μέλη του για τις εργασίες που εκτελούνται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων για την  υδραυλική εγκατάσταση  που θα συνδέσει τον αγωγό του φράγματος του Γαδουρά με την δεξαμενή που ήδη λειτουργεί και υδροδοτεί την πόλη της Ρόδου.

Με γοργούς ρυθμούς  όπως διαπίστωσε και ιδίοις όμμασι ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος προχωρούν οι εργασίες που εκτελεί η ΔΕΥΑΡ και όπως εκτιμάται θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών.

Με την άμεση  παρέμβαση του δρομολογήθηκε η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα συμβάλει στην υδροδότηση της πόλης μας από το φράγμα του Γαδουρά.