Η Περιφέρεια διεκδικεί να αναλάβει την ευθύνη του έργου του Βιολογικού της Χάλκης

 

 

Συνεργασία με τον Δήμαρχο Χάλκης κ. Μιχάλη Πατρό, είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε σημαντικά ζητήματα του νησιού, με βασικότερο όλων  το μεγάλο έργο του Βιολογικού και των Δικτύων, καθώς και το πρόγραμμα ολικής ανακύκλωσης.

Όσον αφορά τον Βιολογικό και τα Δίκτυα, έργα πρώτης προτεραιότητας για το νησί, ο κ. Χατζημάρκος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την διάσωση του έργου και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και ολοκλήρωσής του. Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο εκτελείται από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» και σκοπός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να  πάρει η ίδια την ευθύνη συνέχισης και ολοκλήρωσής του.

«Το έργο αυτό εκτελείται μέσω της “Εγνατίας” και η προσπάθεια μας είναι να το πάρουμε από την “Εγνατία”,  να το επιβλέψουμε εμείς και να εξασφαλίσουμε την συνέχιση και την χρηματοδότηση του. Δέσμευση της Περιφέρειας είναι να σώσει το έργο και  να φροντίσει σε συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ να αναλάβει την πλήρη ευθύνη του», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Προκήρυξη νέου διαγωνισμού

Παράλληλα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκήρυξε σήμερα, 18 Φεβρουαρίου 2015,  ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Αποπεράτωση Περιβάλλοντα Χώρου Πιλοτικού Προγράμματος Ολικής Ανακύκλωσης Χάλκης», συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η αποπεράτωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου της ολικής ανακύκλωσης Δήμου Χάλκης, με την τσιμεντοποίηση του χώρου πέριξ των μηχανημάτων του προγράμματος ανακύκλωσης. Επίσης, θα τσιμεντοστρωθεί και τμήμα δημοτικής οδού εντός του οικισμού Χάλκης.