«Βιολογικός  Λίνδου ένα έργο πνοής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης»

 

 

Την ικανοποίηση του για την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του  σημαντικού έργου ,  εκσυγχρονισμού και  βελτίωσης του βιολογικού καθαρισμού της Λίνδου εκφράζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης, όπως και  τις δημόσιες ευχαριστίες  του ,προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την απόφαση του αυτή.

Με την χρηματοδότηση ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ δρομολογείται η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλανίζει την Λίνδο και αποτέλεσε αίτημα και της τοπικής κοινωνίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα οραματικό έργο, όπως δήλωσε ο κ. Τσίκκης που θα αναμένεται να καλύψει με την ολοκλήρωση του, τις αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές της Λίνδου και των Πεύκων, καθώς θα λύσει άπαξ και δια παντός το πρόβλημα τις διάθεσης των λυμάτων κατοικιών , επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων.

Με την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού η περιοχή της Λίνδου αποκτά την περιβαλλοντική αναβάθμιση που είναι απαραίτητη για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών.

Το έργο αυτό έχει ήδη δημοπρατηθεί από την ΔΕΥΑΡ και μετά από διεθνή διαγωνισμό που διενεργήθηκε, με διαφανείς διαδικασίες , ανάδοχος εταιρεία αναδείχθηκε η «Εnvitec A.E».

Όπως δήλωσε ο κ. Τσίκκης η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία αναμένεται να υπογραφεί εντός του Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης του υφιστάμενου βιολογικού αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην ΔΕΥΑΡ μέχρι το τέλος του 2015 οπότε θα τεθεί και σε λειτουργία. Ο υπερσύχρονος βιολογικός καθαρισμός της Λίνδου που αποτελεί έργο πνοής για την ολοένα και αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή θα είναι σε θέση  μετά την ολοκλήρωση του να δεχτεί και τα λύματα του οικισμού των Πεύκων. Ήδη η σχετική μελέτη συντάσσεται από την ΔΕΥΑΡ και πρόκειται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης αναφερόμενος στην χρηματοδότηση του βιολογικού καθαρισμού της Λίνδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προέβη στην εξής δήλωση:

« Ένα έργο υποδομής για τη Λίνδο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας στην ΔΕΥΑΡ, ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού της Λίνδου, ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, αναλογιζόμενοι  και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν ,σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές περιοχές της Ρόδου. Ως διοίκηση της ΔΕΥΑΡ ευελπιστούμε ότι βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη μιας τουριστικής περιοχής του νησιού μας που οφείλει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χιλιάδων επισκεπτών της.

Είμαι σίγουρος ότι η  αγαστή συνεργασία της ΔΕΥΑΡ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον, αφού κοινός μας στόχος αποτελεί η περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της Ρόδου με σεβασμό στο περιβάλλον και στην προστασία της υγείας των πολιτών και των επισκεπτών της. Το αναπτυξιακό έργο του βιολογικού καθαρισμού θα αναβαθμίσει την ζωή των κατοίκων της Λίνδου και των τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο».