Τα είχε όλα, εκτός νικητή το ντέρμπι στο Οικονομίδειο

Ντέρμπι που είχε τα… πάντα, εκτός νικητή είχαμε στο Οικονομίδειο Στάδιο όπου κατακλείστηκε και από τους φίλους των δύο ομάδων. Ιάλυσος και Ρόδος τα έδωσαν όλα για τη νίκη στην μεταξύ τους «μάχη» για την 17η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries(β’ όμιλος), αλλά το τελικό αποτέλεσμα (1-1) τους έδωσε από έναν βαθμό. Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή όπου τα «ελάφια» προπορεύονται, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι που τελείωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές (αποβολή με απ’ ευθείας κόκκινη ο Μαλλιάκας) έχουν εντονότατα παράπονα από την διαιτησία της Φιλιππάκου.

Το παιχνίδι είχε πάθος και από τις δύο πλευρές, δυνατά μαρκαρίσματα και ένταση, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ντέρμπι και ειδικά που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά του β’ ομίλου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Μονόδρομος ήταν η νίκη για το συγκρότημα του Ανδρέα Σταύρου που επιθυμούσε το… προσπέρασμα στον βαθμολογικό πίνακα και μόλις στο 10’ ο Μαλλιάκας είδε τον Ψωμιάδη να λέει «όχι» στο δυνατό σουτ που δοκίμασε μετά από κεφαλιά- πάσα του Παπαδημήτρη.

Άμεσα απάντησε σ’ αυτή την ευκαιρία του Ιάλυσου η Ρόδος, αφού στο 30’ ο Τσιούνης έκανε το σουτ και ο Λουτριώτης απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.

Ακολούθησε η φάση όπου οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε σουτ του Γκινή στο 35’ όταν η μπάλα βρήκε στον Γκάϊδα και «φώναξαν» για χέρι.

Τα πράγματα πάντως εξελίχθηκαν… στραβά για τους τοξοβόλους στην επόμενη φάση, καθώς στο 37ο λεπτό έμειναν πίσω στο σκορ. Ήταν μια φάση όπου ο Δήμας εκτέλεσε κόρνερ και ο Θεοδωρέλλης με κεφαλιά- ψαράκι, μετά την άστοχη έξοδο του Λουτριώτη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 0-1 ήταν γεγονός, παρά ορισμένες διαμαρτυρίες των πρωταθλητών πως υπήρξε επιθετικό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ρόδος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα και στην επανάληψη είχε την δυνατότητα διαχειριστεί όπως ήθελε το παιχνίδι.

Όπως είναι λογικό και με την παρότρυνση των φιλάθλων του, ο Ιάλυσος αναζήτησε την άμεση ισοφάριση και μπήκε δυνατά στην επανάληψη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 55’ με το σουτ του Μαθιού που αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Ψωμιάδη.

Στο 65’ ο Σπάρταλης έπεσε μέσα στην περιοχή του Ψωμιάδη μετά από μαρκάρισμα του Θεοδωρέλλη και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι από την διαιτητή, Μαριέττα Φιλιππάκου που είπε «παίζεται» και εξαγρίωσε τους παίκτες του Ιάλυσου.

Πάνω στις έντονες διαμαρτυρίες, ο Νικήτας Μαλλιάς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και έτσι ο Ιάλυσος έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, σε μία φάση όπου αισθάνεται αδικημένος.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους τοξοβόλους που είχαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση με παίκτη λιγότερο, αλλά ανταπεξήλθαν  καταπληκτικά σ’ αυτό το σοκ που υπέστησαν, σ’ ένα διάστημα όπου είχαν ανεβάσει στροφές για το πολυπόθητο γκολ.

Η ομάδα του Ανδρέα Σταύρου βρήκε τον τρόπο στο 72’ και έφερε το ματς στα ίσα. Από την εξαιρετική κίνηση του Καρπαθάκη που έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Μαθιός με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και ισοφάρισε σε 1-1.

Φοβερή ευκαιρία χάθηκε στο 75’ από τους γηπεδούχους που είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους. Αφού ο Σπάρταλης πέρασε και τον Ψωμιάδη, έπειτα από την μπαλιά του Χατζηλιόντα, έκανε το πλασέ και ο Γκάϊδας έσωσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.

Λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 90’ ο Ιάλυσος ζήτησε για τρίτη φορά πέναλτι στο σημερινό παιχνίδι όταν ο Σπάρταλης έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Θεοδωρέλλη, αλλά και πάλι η διαιτητής της συνάντησης διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Τσέτσος, Στεφανάκης

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Λουτριώτης, Μαλλιάκας, Παπαδημήτρης Χατζηλιόντας (88’ Χειμωνέττος), Παφιάκης, Σπάρταλης, Χατζηφούντας, Ρεκλείτης, Γκινής (50’  Μαθιός), Σταυλάς, Αθανασίου (50’ Καρπαθάκης)

Ρόδος: Ψωμιάδης, Θεοδωρέλλης, Καντιμοίρης Στ., Γκάιδας, Γεωργιάδης (84’ Αλεξανδρίδης), Τρίγκας, Τσιούνης, Παυλίδης, Χατζηβαλσάμης (78’ Καντιμοίρης Γ.), Δήμας, Ανυφαντής (80’ Δαλκίδης)