Εκδηλώσεις του συλλόγου “Πυθαγόρας” Ρόδου

Είναι αλήθεια πώς κάθε νησί του Αιγαίου έχει την δική του ιστορία, την δική του κουλτούρα και φυσικά την δική του πολιτιστική κληρονομιά. Αναμφίβολα Σάμος και  Ικαρία, έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Στην σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης, όλα τα καλά ενός τεράστιου πολιτισμού πρέπει πάντα να διατηρούνται στην επιφάνεια και να μεταλαμπαδεύονται στις επόμενες γενιές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κινούνται όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της χώρας και σαφέστατα δεν μπορεί να λείψει από αυτού του είδους τη δραστηριότητα, ο «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ».

Η έλευση του καινούργιου χρόνου, αλλά και η ανάγκη της συνεύρεσης που προκύπτει από την καθημερινότητα και ωθεί όλο τον κόσμο να ξεφύγει από την δυσάρεστη πραγματικότητα, εξώθησε και τους Σαμιώτες και Ικαριώτες του νησιού μας, να προγραμματίσουν την δική τους «σύναξη».Είναι αλήθεια πώς από τα πολύ παλιά χρόνια, αυτή η γωνιά του Αιγαίου, ξέρει να γλεντάει και να διασκεδάζει αλλά και να δίνει το παρών όποτε της ζητηθεί, σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας..

Η Διοίκηση του συλλόγου, έχει δραστηριοποιηθεί τις τελευταίες μέρες τα μέγιστα προς κάθε κατεύθυνση Για παράδειγμα

-Θα διοργανωθεί μια σπουδαία εκδρομή προς την Σάμο και την Ικαρία μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου οι νεότεροι κυρίως να γνωρίσουν την πατρίδα τους.

-Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν φυσικά και στη Ρόδο, που είναι η έδρα του συλλόγου.

-Μελετάται η παρουσία του συλλόγου σε μια από τις προσεχείς παρελάσεις με τα μέλη της ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές της Σάμου και της Ικαρίας

-Ενώ, προγραμματίζονται επαφές με κοινωνικούς φορείς, προκειμένου με ιδιαίτερες δράσεις να προβληθεί το έργο των Σαμιωτών και Ικαριωτών της Ρόδου .

Όλα αυτά παράλληλα ανεβάζουν τη δράση αλλά διαδίδουν την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που έχουν τα νησιά και φέρνουν κοντά στον σύλλογο όλους τους πατριώτες που βρίσκονται στη Ρόδο εν έτει 2015

Η αρχή γίνεται από το ερχόμενο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου. Σαμιώτες και Ικαριώτες έχουν προγραμματίσει μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην ταβέρνα ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στην Ιξιά απέναντι από το Ξενοδοχείο Μίρα Μάρε.

Σε αυτήν θα πιούν και θα απολαύουν  εκλεκτές γεύσεις, ενώ θα κοπεί και η πίττα του συλλόγου .Το γλέντι φέρει την σφραγίδα του Γιώργου Κασιώτη και της ορχήστρας του .

Όπως προβλέπεται συνεπώς οι πάντες θα φάνε και θα πιούνε…θα τραγουδήσουν την Σαμιώτισσα και…θα χορέψουν Ικαριώτικο…

Καλύτερο Σάββατο…δεν γίνεται…