Όσο ζει… ελπίζει ο Απόλλων Καλυθιών

Μπορεί αυτή την στιγμή να βρίσκεται στο -9 από την παραμονή (έχοντας παιχνίδι λιγότερο), αλλά ο Απόλλων Καλυθιών με την εμφάνιση κόντρα στον Κολοσσό Κάστρου έδειξε ότι θα παλέψει μέχρι το φινάλε με όλες του τις δυνάμεις. Οι «κυανοκίτρινοι» έφτασαν στο άνετο «τρίποντο» με σκορ 3-0 ενάντια στο συγκρότημα της Παλιάς Πόλης που έχασε σημαντική ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από τις ομάδες που την δεδομένη στιγμή «κρατάνε» στο χέρι τους το «εισιτήριο» της παραμονής.

Η επιστροφή του Κώστα Καμπούρη στις Καλυθιές σαν αντίπαλος του Απόλλωνα, δεν θα έχει θετική… ανάμνηση για τον έμπειρο κόουτς που είδε τους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σαλπιγκτίδη να παίρνουν τους τρείς βαθμούς και μάλιστα σε πολύ καλή εμφάνιση.

Από την αρχή οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ανέκτησαν τον έλεγχο, καταφέρνοντας στο 25’ να ανοίξουν το σκορ.

Ήταν η φάση στην οποία ο Αμερικάνας έκανε την σέντρα και ο Σπαχίου με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0 για τον Απόλλωνα

Πίεσε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου η ομάδα της Παλιάς Πόλης, αλλά παρότι είχε δύο καλές στιγμές, δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση. Το σουτ του Αμπελά στο 30’ αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και η προσπάθεια του Περαντινού λίγο αργότερα (35’) έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη οι Καλυθενοί δεν απειλήθηκαν καθόλου, αφού είχαν το… μυαλό τους στο μετόπισθεν και από ένα διάστημα και μετά βγήκαν μπροστά.

Από το 70’ και μετά οι παίκτες του Σαλπιγκτίδη πήραν τα ηνία και στο 75’ έκαναν το 2-0 όταν ο Σπαχίου έκανε την κάθετη μπαλιά στον Ταντίκη και ο τελευταίος σκόραρε μέσα από την περιοχή.

Δύο λεπτά αργότερα (77’) ο Χωρίτης βρήκε τον Ταντίκη και με κεφαλιά ο νεαρός έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για δεύτερη φορά στο ματς «κλειδώνοντας» τη νίκη της ομάδας του.

Διαιτησία: Κόλλιας, Μπερδεμπές, Μαυρουδής

Συνθέσεις:

Απόλλων: Ηλίας, Μοσχηδιού, Δανάς, Παπαδόπουλος, Σταυρής, Σαββούλης (56’ Ταντίκης), Κυριακίδης (68’  Γίδαρης), Νικολού, Αμερικάνας, Σπαχίου, Χωρίτης

Κολοσσός Κάστρου: Καμπούρης, Συμεών, Ζωάννου, Γιώτας, Αμπελάς, Τσαλίκης, Πάττας, Κωσταντινίδης, Θεοδώρου (71’ Μελισσάς), Περαντινός (58′ Ρούφας), Αλντρίτ (51’ Τραγάκης)