Έσπασε τα… κοντέρ πίσω από τα 6,75 ο Σαρικάς στον αγώνα Δωριέας- Ιάλυσος για το τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ Δωδεκανήσου

Ο Αλέξανδρος Σαρίκας πέτυχε 16 τρίποντα σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος και μίλησε στο Sport24.gr για το επίτευγμά του, αλλά και τον παιδικό του ήρωα, Φάνη Χριστοδούλου.

Οι Κινέζοι δίνουν σε κάθε έτος το όνομα ενός ζώου. Έχουμε, έτσι, τη χρονιά του σκύλου, της αρκούδας κ.α. Δεν γνωρίζουμε ποιο ζώο… έχει την τιμητική του φέτος, αλλά είναι δεδομένο πως το 2015 είναι η χρονιά των ρεκόρ στα σουτ τριών πόντων. Βλέπετε πέρασε μόνο ένας (!) μήνας από τη στιγμή που ο Γιάννης Μπέλλας πέτυχε 15 τρίποντα σε αγώνα της Γ’ Εθνικής, κι ο Αλέξανδρος Σαρίκας “εσπασε” το ρεκόρ. Έβαλε ένα παραπάνω (16), σε αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα των Δωδεκανήσων, ανάμεσα σε Δωριέα και Ιαλυσό (126-66).

Ο γκαρντ των νικητών ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, έχοντας 70 (!) πόντους, με 16/34 τρίποντα. Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, όχι μόνο για την τοπική ένωση, αλλά γενικότερα για τη χώρα (ίσως και πανευρωπαϊκά). Ο ίδιος πάντως ομολόγησε στο Sport24.gr πως ήξερε πολύ καλά τι έκανε αφού “είχα σκοπό να βάλω δεκατρία τρίποντα. Ήταν το τελευταίο ματς της regular season και ήθελα να “σπάσω” ένα ρεκόρ που κρατά δεκαεφτά χρόνια. Το είχε μέχρι προχθές ο Στέργος Στεργάκης, που είχε πετύχει δώδεκα τρίποντα“.

Για να τα καταφέρει χρειάστηκε βέβαια να κάνει έξτρα προπόνηση την εβδομάδα που πέρασε. Το παραδέχεται πως “πήγαινα κάθε μέρα στο γήπεδοα και έκανα σουτ για μία – μιάμιση ώρα. Μιλάμε για περίπου διακόσια τριποντα ημερησίως. Ήθελα να είμαι έτοιμος για το παιχνίδι και να “σπάσω” το ρεκόρ”, ενώ εξήγησε πως “πέρσι είχα φτάσει κοντά στο να τα καταφέρω, αφού είχα πετύχει οκτώ, αλλά τότε ο προπονητής μου με έβγαλε και δεν με ξαναχρησιμοποίησε“.

Φέτος η ιστορία ήταν διαφορετικά γραμμένη. Βλέπετε, όχι μόνο έμεινε στο παρκέ, αλλά είχε την πλήρη στήριξη όλων στην ομάδα. Προπονητή και συμπαικτών που έπαιζαν (και) γι αυτόν, από ένα σημείο και μετά. “Στην πρώτη επίθεση του αγώνα σκόραρα για τρεις. Γενικά ένιωθα καλά, αλλά στο ημίχρονο είχα μόλις 6/8 τρίποντα. Με το πουξεκινάαει το δεύτερο μου λέει ο κόουτς μου λέει “πίστεψέ τα, θα τα βάλεις“, ανέφερε, για να συνεχίσει λέγοντας πως “το 13ο το πέτυχα με γκολ φάουλ. Και το αστείο είναι πως από τον πάγκο μου είπαν ότι έπρεπε να βάλω δύο ακόμα για να σπάσω το ρεκόρ (γελάει). Ήθελαν να με δουν να βάζω κι άλλα προφανώς. Στο τέλος κουράστηκα, αλλά ευτυχώς πέτυχα τρία ακόμη και έκανα ένα μεγαλύτερο ρεκόρ“.

Το ρεκόρ έγινε, ο στόχος επετεύχθη, αλλά μπροστά του έχει μία μεγαλύτερη πρόκληση. Ποια είναι αυτή; Να οδηγήσει τον Δωριέα στη Γ’ Εθνική, αρκεί να αφήσει εκτός συνέχειας τον Ιπποκράτη Κω, που φαντάζει (και είναι) το μεγάλο φαβορί. Διαθέτει άλλωστε στο ρόστερ του τον Αντώνη Ασημακόπουλο και τον Κώστα Τσότσο.

“Πανιώνιος λόγω Φάνη”

Στο Facebook του δεσπόζει μία φωτογραφία με τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Η ερώτηση αναμενόμενη: ήταν το είδωλό σου; Η απάντησή του αφοπλιστική: “Σπουδαίος παίκτης ο Μπάνε, αλλά ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν το κάτι άλλο”, για να εξηγήσει πως “εξαιτίας του έγινα φανατικός Πανιώνιος. Ήμουν παιδάκι (το 1991 πιο συγκεκριμένα) όταν έτυχε να δω στην τηλεόραση αγώνα του Πανιωνίου, με τον Φάνη να κάνει “όργια”. Είχα καρφωθεί στην τηλεόραση”.

Όσο για τη φωτογραφία; “Τραβήχτηκε πριν από δύο χρόνια στη Ρόδο, στα πλαίσια ενός αγώνα της μικτής Ρόδου με τους παλαιμάχους, για το τοπικό All Star Game. Ο Μπάνε είχε τρομερό τρίποντο στα νιάτα του και γι αυτό ήθελα να βγάλω φωτογραφία μαζί του”, σχολίασε.

Διαδέχθηκε τον πρώην συμπαίκτη του

Πέραν του ρεκόρ που πέτυχε στο τοπικό πρωτάθλημα, ο Αλέξανδρος Σαρίκας ξεπέρασε έναν πρώην συμπαίκτη (στην Ένωση Ιλίου προ πενταετίας) και καλό φίλο του. Τον Γιάννη Μπέλλα. Με τον οποίο μάλιστα μίλησε τη βραδιά που πέτυχε 15 τρίποντα απέναντι στο Κρανίδι. Τότε που “του έδωσα συγχαρητήρια. Ήταν απίστευτο αυτό που κατάφερε”. Παρόλ’ αυτά δεν έβαλαν στοίχημα για τη συνέχεια. Κρίμα -για τον ίδιο- γιατί θα το κέρδιζε…

Οι δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό

Ο Αλέξανδρος Σαρίκας, που σημείωσε 70 πόντους με 16 τρίποντα σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό” με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Ο Αλέξανδρος Σαρίκας πέτυχε 70 πόντους με 16/34 τρίποντα στη νίκη του Δωριέα επί του Ιαλυσού, επίδοση που συνιστά ρεκόρ όχι μόνο για την τοπική ένωση Δωδεκανήσου, αλλά γενικότερα για τη χώρα!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό” με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για την σπουδαία επίδοση ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Ολυμπιακός θα είναι στο Final Four της Euroleague.

Για τους 70 πόντους που σημείωσε: “Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου στο τοπικό της Δωδεκανήσου και είχα σκοπό να… σπάσω το ρεκόρ του Στέργου Στεργάκη με 12 ή 13 τρίποντα. Το λάθος των αντιπάλων ήταν ότι έπαιζαν άμυνα ζώνης κόντρα σε μία φύσει επιθετική ομάδα, όπως εμείς, που έχουμε και καλούς σουτέρ. Ξεκίνησα καλά, με 6/8 σουτ από την περιφέρεια, με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχα βάλει 10 και ήθελα άλλα τρία. Τα έβαλα μέσα σε πέντε λεπτά, αλλά οι συμπαίκτες μου μού έκαναν πλάκα ότι στα δύο πατούσα γραμμή και έτσι συνέχισα να σουτάρω και έφτασα στα 16. Βέβαια, από το τρίτο δεκάλεπτο οι συμπαίκτες μου έπαιζαν για εμένα και εγώ δεν έδινα πάσα ούτε στον… αδερφό μου. Ωστόσο, έχω κάνει και καλύτερα παιχνίδια, στα οποία μπορεί να σημείωσα 10 πόντους, αλλά έκανα άλλα πράγματα στο παρκέ. Το βασικότερο, όμως, είναι να κερδίζει η ομάδα“.

Για την Euroleague και το ποιοι παίκτες του αρέσουν: “Ο Ολυμπιακός θα είναι στο Final 4 της διοργάνωσης, καθώς έχει σοβαρότητα και αυτοματισμούς. Το μεγάλο φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ, ειδικά μετά την απόκτηση του Αντρέι Κιριλένκο, που θα προσφέρει πολλά και θα προσαρμοστεί άμεσα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, ενώ και η Φενερμπαχτσε του Ομπράντοβιτς είναι σε ανοδική πορεία. Επίσης, είναι και ο Παναθηναϊκός στον οποίο γίνεται καλή δουλειά. Όσον αφορά τους παίκτες, μου αρέσουν πολύ οι Αμπρίνες και Χεζόνια της Μπαρτσελόνα, την οποία υποστηρίζω, καθώς είμαι και Πανιώνιος, αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού του Ναβάρο. Πάντως, ο πιο πλήρης παίκτης είναι ο Διαμαντίδης“.

Sport24.gr