Εντυπωσιακή η παρουσία της Ρόδου στην Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

 

 

 

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία της Ρόδου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, που ξεκίνησε σήμερα 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή  8 του μήνα, με την αναπληρώτρια  υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά  να  επισκέπτεται από τους πρώτους, το ξεχωριστό περίπτερο της Ρόδου .

Ο Δήμος Ρόδου, που συμμετέχει μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, στην καθοριστικής σημασίας για την τουριστική αγορά όχι μόνον του νησιού, αλλά και της Ελλάδος, έκθεση, εκπροσωπείται από το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον γενικό διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπη Παλλογιαννίδη, που ήσαν παρόντες από τις 9 σήμερα το πρωί οπότε και άνοιξε η έκθεση και άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι επισκέπτες, τουριστικοί πράκτορες από όλο τον κόσμο. Στην αντιπροσωπεία του νησιού συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και δεκάδες άλλοι ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες.

Το διώροφο ξεχωριστό περίπτερο του ΠΡΟΤΟΥΡ, με τις προθήκες να περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και ροδίτικα προϊόντα, ακόμα και κεράσματα που ετοιμάζονται επιτόπου, εντυπωσίασε την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που το επισκέφθηκε, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Λειβαδά και πλήθος επισκεπτών .

Η κ. Κουντουρά σε συνομιλία που είχε με το δήμαρχο Ρόδου, τον συνεχάρη για την ολοκληρωμένη παρουσία της Ρόδου στη διεθνή έκθεση ΙΤΒ, αναγνωρίζοντας, όπως είπε,  τη συμβολή της Ρόδου στον τουρισμό επί σειρά δεκαετιών και δικαίως αποκαλείται η ναυαρχίδα του τουρισμού. Όπως δεσμεύθηκε δε στο δήμαρχο κ. Χατζηδιάκο, αποδεχόμενη την πρόσκληση του, θα επισκεφθεί άμεσα το νησί μας.

Απόλυτα ικανοποιημένος ο δήμαρχος από την απήχηση που έτυχε η μέχρι τώρα προβολή της Ρόδου σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες,  υπογράμμισε:

«Από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης η Ρόδος φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα για την προσέλκυση τουριστών από τη Γερμανία. Όπως όλα δείχνουν και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Η σύνδεση του   πρωτογενή τομέα και τις εκθέσεις ροδίτικων προϊόντων με τον τριτογενή και το τουριστικό προϊόν, που προβάλλεται με τα πλέον σύγχρονα μέσα στην έκθεση και σε κύρια σημεία του Βερολίνου, σημειώνει επιτυχία».

Ο ίδιος μάλιστα, χθες, πριν να ανοίξει η έκθεση επισκέφθηκε 7 μεγάλα καταστήματα του Βερολίνου στα οποία κυριαρχούσαν γιαγαντοοθόνες που προέβαλαν  τη Ρόδο στους Βερολινέζους και άλλους επισκέπτες. Στο πλαίσιο δε της προβολής της Ρόδου έχουν στηθεί, 172 γιγαντοοθόνες στη γερμανική μεγαλούπολη, που δείχνουν τη Ρόδο. 
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ οργάνωσε την εμπορική προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ρόδου στη διεθνή αγορά, παρουσιάζοντας στο περίπτερο της Ρόδου αντιπροσωπευτικά είδη της πλούσιας ποικιλίας τοπικών ειδών της Ρόδου, όπως τοπικά ποτά, λάδι, μέλι, γλυκίσματα, βότανα, ζυμαρικά.  Επίσης, μια παράλληλη δράση λαμβάνει χώρα μέσα στο περίπτερο της Ρόδου, η οποία επικεντρώνεται στη ροδίτικη γαστρονομική παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας. Στόχος είναι η ανάδειξη της αυθεντικότητας, της τοπικής κουλτούρας και των γεύσεων παράδοσης που ζητούν οι επισκέπτες.

mayor-press Kountoura- mayor periptero PROTOUR