Άνετο «τρίποντο» και… σπάσιμο δοκαριών από τον Διαγόρα

Στην αναμέτρηση που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας και άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries(α’ όμιλος), ο Διαγόρας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ενάντια στην ΑΕ Λέρου και πήρε τη νίκη με 2-0. Οι παίκτες του γηραιού «σημάδεψαν» τρεις φορές το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας και έχασαν πέναλτι στο β’ μέρος, «σπαταλώντας» ευκαιρίες για να ανεβάσουν περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Με τη νίκη αυτή το συγκρότημα του Πέτρου Ρουτζιέρη πλησίασε στους τρείς βαθμούς τον πρωτοπόρο Φοίβο και για να έρθει «τρίποντο» χρειάστηκε οι παίκτες του να σκοράρουν δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού.

Στόχος για τους γηπεδούχους ήταν να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το προβάδισμα για να διώξουν το άγχος και μόλις στο 16’ έγινε το 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο.

Η εξαιρετική μπαλιά του Αλιμπά βρήκε αποδέκτη τον Μπρέσκα και ο τελευταίος αφού απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε εύστοχα και άνοιξε το σκορ.

Πριν καλά- καλά συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο από το πρώτο γκολ των «κυανέρυθρων», ήρθε και το δεύτερο στο 25’ με «δράστη» τον Αλιμπά που έπιασε τρομερό σουτ από τα 30 περίπου μέτρα και «κάρφωσε» την μπάλα στο «παραθυράκι» για το 2-0 του Διαγόρα.

Με το σκορ αυτό πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και στην επανάληψη διατηρήθηκε το 2-0, αφού οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα ήταν άστοχοι και άτυχοι στην τελική προσπάθεια.

Στο 55’ από την σέντρα του Πεταυράκη, ο Λυμπερόπουλος έκανε την κεφαλιά και η μπάλα αποκρούστηκε αρχικά από τα ακροδάχτυλα του αντίπαλου γκολκίπερ και εν συνεχεία από το οριζόντιο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα (58’) ο Παπαδημητρίου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Από την άσπρη βούλα ο Λυμπερόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ.

Δεύτερο οριζόντιο δοκάρι είχε ο Διαγόρας στην συνέχεια του παιχνιδιού (72’), αυτή την φορά με το σουτ του Αλιμπά που και πάλι η μπάλα απομακρύνθηκε από την οριζόντια δοκό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ματς και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν οριζόντιο δοκάρι, το τρίτο στο ματς, με το σουτ του Μπρέσκα μέσα από την περιοχή στο 80ο λεπτό της συνάντησης.

Διαιτησία: Στέργος Γιακουμάκης, Αχιολάς, Στεφανάκης (Σακελλαρίδης)

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Κελαϊδής, Προβατίδης (90’ Βισβίκης), Σαλαμαστράκης, Μπρέσκα, Αλιμπάς (75’ Ζουρούδης), Θεοδοσίου (62’ Καραγεωργίου), Λυμπερόπουλος, Πεταυράκης, Καπουράνης, Μαϊλης, Παπαδημητρίου

ΑΕ Λέρου: Γκούτογλου (75’ Ταχιράϊ), Καστής, Καρνάς, Καρπάθιος, Παπαχρήστου, Τσάτσος, Ηλίας, Λιβανιός, Πλόχωρος, Ασεάνοφ (55’ Ζαφειρόπουλος), Μεραμπελιώτης (80’  Μεραμπελιώτης Ι.)