Η… έκρηξη του στο ξεκίνημα χάρισε τη νίκη στον Φοίβο μέσα στα Μαριτσά

Από ένα ημίχρονο είχαν στο γειτονικό ντέρμπι οι Ηρακλής Μαριτσών και Φοίβος (το πρώτο οι φιλοξενούμενοι και το δεύτερο οι Μαριτσενοί), όπου η ομάδα της Κρεμαστής πήρε τη νίκη με 0-2 χάρις το εκρηκτικό της ξεκίνημα. Στην αναμέτρηση που έγινε για την 19η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries(α’ όμιλος), οι πράσινοι πλήρωσαν την αστοχία τους στο β’ μέρος για να ξαναμπούν στο ματς και παράλληλα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κούρου.

Ιδανικό ξεκίνησε το ματς η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη που έπιασε από τον… λαιμό τους γηπεδούχους και πίεσε για το γκολ που θα έδινε το γρήγορο προβάδισμα.

Αφού «σπαταλήθηκαν» σημαντικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το σουτ του Δελαπόρτα στο οριζόντιο δοκάρι στο 10ο λεπτό, ο Φοίβος άνοιξε το σκορ όταν ο Αρχοντούλης με κεφαλιά στο 15’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του αρχηγού, έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

Συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων η κυπελλούχος ομάδας του νομού μας και «φλέρταρε» έντονα με το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 22’ με σκόρερ τον Γεωργαλλή που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Δελαπόρτα και σημείωσε το 0-2 για τους Κρεμαστενούς που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην ανάπαυλα ο Φοίβος φάνηκε σαν να… άφησε στα αποδυτήρια τον καλό του εαυτό και οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Σάββενα μπήκαν πιο δυνατά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν στα καρέ της την ομάδα από την Κρεμαστή, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα ούτε στο 75’ με την κοντινή προβολή του Κώτσου (απόκρουση του Κεφάλα), ούτε στο 80’ με το σουτ του Κώστα Παπακωνσταντή (λίγο άουτ).

Μάλιστα ενδιάμεσα, στο 78’ ο Ηρακλής έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Κούρου, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε στους Μαριτσενούς να φτάσουν κοντά στο γκολ και στην φάση του 85’ όπου ο Παπακωνσταντής Κ. με σουτ «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι και το υπάρχον σκορ (0-2) έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Διαιτησία: Κόλλιας, Σταμάτης Γιακουμάκης, Σαρρής

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Σκυλλάς, Φελεσάκης, Κώτσος, Λορέντζος, Παπακωνσταντής, Μπιλιάς, Βασιλώττος, Παπακωνσταντής Κ., Χατζηκωνσταντής (46’ Λενιού), Τσαλώλης, Κούρος

Φοίβος: Κεφάλας, Μπιλιάς, Αξιώτης, Φελεγκάκης, Λαμάϊ, Μόσχος (60’ Αγγελόπουλος), Αξιώτης, Αρχοντούλης (60’ Σεβδαλής), Τζιβίλογλου (70’ Τζεμαλάϊ), Δελαπόρτας, Γεωργαλλής