ΑΕΡΑς… παραμονής φύσηξε μέσα στην Παστίδα

Από την Παστίδα… περνούσε σε μεγάλο βαθμό η παραμονή στην Α’ κατηγορία BlueStarFerriesκαι ο ΑΕΡΑ πέρασε νικηφόρα με σκορ 0-1 κόντρα στον τοπικό Αστέρα για την 19η αγωνιστική του β’ ομίλου. Σκόρερ του «χρυσού» τέρματος για τους Αφαντενούς ο Μασάδο στο 80’, ενώ λίγο αργότερα έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές.

Πραγματικό ντέρμπι είναι η συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων που ήξεραν πως το «τρίποντο» θα έδινε σημαντικό προβάδισμα παραμονής στην μεγάλη κατηγορία.

Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα του ο Αστέρας που μπήκε πιο δυνατά και απείλησε με κάποια μακρινά σουτ στο ξεκίνημα, ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους που έφτασαν κοντά στο γκολ με το σουτ του Τριχιά στο 10’ που αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου και έπειτα οι ερυθρόλευκοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα την εστία των Παστιδενών με μεγαλύτερη στιγμή την κεφαλιά του Μασάδο που σταμάτησε στο δοκάρι στο 40ο λεπτό.

Στην επανάληψη οι Παστιδενοί μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο και στο 50’ είχαν την… απάντηση στο δοκάρι του ΑΕΡΑ όταν ο Δραγάτης με δυνατό σουτ στάθηκε άτυχος και η μπάλα απομακρύνθηκε από την οριζόντια δοκό.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο οι γηπεδούχοι αναζητούσαν το γκολ και οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους έψαχναν την κόντρα- επίθεση για να κάνουν την «ζημιά».

Αυτή τελικά έγινε για το συγκρότημα του Γιώργου Ορφανίδη στο 80’ με την αντεπίθεση του ΑΕΡΑ από τα αριστερά και το ωραίο τελείωμα με πλασέ του Μασάδο μέσα από την περιοχή για το 0-1 της ομάδας του.

Πάντως λίγο αργότερα η ομάδα του Βαγγέλη Χοσάδα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Λυριστή στο 83’ για δυνατό μαρκάρισμα σε αντίπαλο και είδε την απ’ ευθείας κόκκινη από τον διαιτητή.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΑΕΡΑ διατήρησε το υπέρ του σκορ μέχρι το φινάλε και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην προσπάθεια του για σωτηρία, περνόντας πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και «έσπρωξαν» τους Παστιδενούς κάτω απ’ αυτήν.

Διαιτησία: Δημαράκης, Μπερδεμπές, Σταμάτης Γιακουμάκης

Συνθέσεις:

Αστέρας: Ροδανάκης, Καρύδης (40’ λ. τρ. Καλαϊτζίδης), Καλαγρής, Πολυχρόνης, Χαριτάκης, Ζερβός, Ορφανίδης, Παπαστεφάνου (70’ Κυρίτσης), Δραγάτης, Διακάκης, Πάπα

ΑΕΡΑ: Δαρζέντας, Πάλλας, Καραγιάννης (70’ λ. τρ. Νικολής), Ανδρεόπουλος, Γιαννακάκης, Γιώργου (40’ λ. τρ. Κόνταρης, 50’ λ. τρ. Λυριστής), Πλύγκος, Αμπαζάϊ, Τσαγγάρης, Μασάδο,  Τριχιάς