Διπλά κερδισμένος ο Απόλλων Απολλώνων που απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής

Όχι μόνο κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Αγίου Γεωργίου, παίρνοντας την δύσκολη εντός έδρας νίκη με 1-0 για την 19η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας (β’ όμιλος), αλλά ο Απόλλων Απολλώνων έμαθε τα ευχάριστα γι’ αυτόν νέα του… στραβοπατήματος της Αναγέννηση Έμπωνας στ’ Αφάντου. Μόνοι πρώτοι πλέον οι Απολλωνιστές που κατάφεραν μ’ ένα γκολ του Μακαρούνα στο β’ μέρος να πάρουν τους τρείς βαθμούς της νίκης.

Στην αναμέτρηση ο ανεβασμένος το τελευταίο χρονικό διάστημα Άγιος Γεώργιος μπήκε καλύτερα και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις με τους Κοστόφ και Χατζηνικόλα στα πρώτα δέκα λεπτά να πάρουν το προβάδισμα.

Ωστόσο, ο Μακαρούνας αποδείχθηκε «κέρβερος» και απέκρουσε σωτήρια τα τετ α τετ των παικτών του «Αγίου» τόσο στην φάση του 5’, όσο και σ’ αυτή του 8’ αντίστοιχα.

Προσπάθησε να μπει στο κλίμα του παιχνιδιού η γηπεδούχος ομάδα και τα κατάφερε μετά το πρώτο τέταρτο, απειλώντας με το καλό σουτ του Παλάζη στο 25’ που αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Στελλά.

Μάλιστα οι Απολλωνιάτες μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασαν σε άλλη μια περίπτωση κοντά στο γκολ, ωστόσο και πάλι ο Παλάζης δεν βρήκε τον στόχο στην φάση του 43’ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά από την σωτήρια επέμβαση του Στελλά στο σουτ του Ισκά.

Με πατημένο το… γκάζι ξεκίνησαν και στο β’ ημίχρονο οι κυανόλευκοι του Σάσα Γιόνοβιτς που αύξησαν την πίεση τους και το γκολ ήρθε στο 65’ με την κεφαλιά του Μακαρούνα για το 1-0, αφού ο Στελλάς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα.

Πάντως ήταν μια άτυχη στιγμή για τον νεαρό πορτιέρο που γενικά έκανε καλό ματς με καθοριστικές επεμβάσεις και δύο λεπτά πριν το γκολ (63’) είχε πει «όχι» στο σουτ του Καρπάτση μέσα από την περιοχή.

Επίσης στο 80’ απομάκρυνε τον κίνδυνο και στο σουτ του Παλάζη και έτσι διατηρήθηκε το 1-0 μέχρι το τέλος, αφού οι Μαλωνίτες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα για την ισοφάριση και σ’ αυτό… συνηγόρησε η πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Μπερδεμπές, Αναστασοπούλου

 Συνθέσεις:

Απόλλων: Μακαρούνας Ι., Μακαρούνας Μ., Γεωργίου, Σιφωνιός (85’ Πονήρης), Πλάτσης, Ισκάς, Διακαναστάσης, Γιαννακόπουλος (70’ Κυριαζάκος), Κατσούλης (70’ Σαράντης), Καρπάτσης, Παλάζης

Άγιος Γεώργιος: Στελλάς, Παπαδόπουλος (70’ Παρδαλός), Χατζημανώλης, Ντύρος Π. (82’ Κόπελος), Σακελλάρης, Χατζηνικολού, Γιωργάς, Κοντόγιαννος, Σκυλλαράκης, Κοστόφ, Χατζηνικόλας