Το πήρε… πάνω του ο Μασάδο και οδηγεί τον ΑΕΡΑ στην παραμονή

Λένε πως τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους ποδοσφαιριστές και ο Βάντερ Μασάδο δείχνει ότι είναι αυτός που έχει αναλάβει να οδηγήσει τον ΑΕΡΑ στην παραμονή. Αυτή την φορά ο Βραζιλιάνος ήταν όλα τα… λεφτά στο ντέρμπι παραμονής των ερυθρόλευκων κόντρα στον Διαγόρα Βατίου, με τους πρώτους να επικρατούν με 3-1 για την 20η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries(β’ όμιλος). Στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη πλέον το συγκρότημα του Βαγγέλη Χοσάδα.

Γνωρίζοντας πως το τρίποντο σ’ αυτό το παιχνίδι θα έχει μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια που κάνει για να γλιτώσει τον υποβιβασμό, η ομάδα του ΑΕΡΑ μπήκε δυνατά και κατάφερε να κλείσει στα καρέ του τον Διαγόρα.

Αρχικά οι Αφαντενοί απείλησαν στο 10’ με την κεφαλιά του Τσαγγάρη, αλλά ο Μπεκιάρης είπε «όχι», ενώ ο έμπειρος πορτιέρο στάθηκε τυχερός στο 18’ όταν η κεφαλιά του Τριχιά αυτή την φορά έφυγε ελάχιστα άουτ.

Εν τέλει οι γηπεδούχοι στο 40’ βρήκαν το γκολ που… κυνηγούσαν και έγραψαν το 1-0. Για να ανοίξει το σκορ χρειάστηκε και η… συνδρομή του Μπεκιάρη που αιφνιδιάστηκε στην εκτέλεση φάουλ του Μασάδο και μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του.

Στην επανάληψη οι Βατενοί ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να φτάσουν στην άμεση ισοφάριση, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Δαρζέντα και απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ.

Αντίθετα ο ΑΕΡΑ που στάθηκε πολύ καλά σ’ αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, ξαναπήρε τα ηνία από την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και έπειτα, βγαίνοντας πάλι μπροστά.

Μάλιστα στο 60’ είχαν δοκάρι με την κεφαλιά του Τριχιά, έπειτα από σέντρα του Τσαγγάρη, ενώ στο 70’ στάθηκαν εκ νέου άτυχοι οι γηπεδούχοι και συγκεκριμένα ο Πλύγκος που είδε την μπάλα να σταματάει και πάλι στο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του.

Συνεχίστηκε η πίεση των παικτών του Χοσάδα που έψαχναν το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» τη νίκη και τα κατάφεραν στο 84’ με σκόρερ και πάλι τον Μασάδο που εκτέλεσε φάουλ και ο Μπεκιάρης έχασε για δεύτερη φορά την μπάλα για το 2-0.

Στο 89’ ο Τριχιάς με πλασέ, μετά από… σερβίρισμα του Μασάδο, σημείωσε το 3-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Πάντως η ομάδα του Γιάννη Καμπούρη σημείωσε το γκολ της τιμής και διαμόρφωσε στο 90’ με τον Ξύπα το τελικό 3-1 που έδωσε τρεις υπερπολίτιμους παίκτες στους Αφαντενούς.

Διαιτησία: Κόλλιας, Μαυρουδής, Κόκκαλης

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Δαρζέντας, Κατσιδώνης, Ανδρεόπουλος, Πάλλας (85’ Νικολής), Αμπαζάϊ, Γιαννακάκης, Κανάτας, Πλύγκος (87’ Γιώργου), Τσαγγάρης (75’ Καραγιάννης), Μασάδο, Τριχιάς

Διαγόρας Βατίου: Μπεκιάρης, Πιτσουρδάκης, Ζερβός, Ντόστι (85’ Καραγιάννης), Μικκιού, Καραγιάννης Κ., Μοσχής, Ζωάννου, Παπουρδάνος, Καψαλάκης, Ξύπας