Τομή στο δεξί χέρι του Βαγγέλη δείχνει μάλλον αυτοκτονία

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργευνών της Αστυνομίας, καθώς και το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης αναμένεται να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου καθώς και την ταυτοποίηση της σορού, που εντοπίσθηκε νωρίς το πρωί (15/03-07.40) στην περιοχή της Ανατολής στον Κατσικά Ιωαννίνων. Όπως αναφέρεται από Αστυνομικές πηγές, μακροσκοπικά τα ευρήματα παραπέμπουν στον αγνοούμενο 20άχρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, πάντως, στο χέρι του νεαρού βρέθηκε τομή, εύρημα που παραπέμπει σε αυτοκτονία.

Σε εξέλιξη αυτη την ωρα η ιατροδικαστή εξέταση- νεκροτομή- στη σορό που εντοπίσθηκε (15/03-07.40) στην περιοχή Ανατολή στον Κατσικά Ιωαννίνων, και σύμφωνα με τις μακροσκοπικές -πρώτες ενδείξεις- κατά την αυτοψία στο χώρο, συγκλίνουν στην ταυτοποίηση με τον αναζητούμενο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί (06/02) Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η ολοκλήρωση της νεκροτομής, αναμένεται μετά τις 21.30 το βράδυ (15/03) ενώ το πόρισμα για την εξακρίβωση των αυτιών θανάτου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο νεαρός, αναμένονται το πρωί της Δευτέρας (16/03).

Οι ενδείξεις οι οποίες παραπέμπουν στον προσδιορισμό και ταυτοποίηση στα στοιχεία του αγνοούμενου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τη σορο που εξετάζεται, προέρχονται από τα ρούχα, τα κλειδιά, τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά – σωματότυπο και οδοντοστοιχια- καθώς και από τον κατ εκτίμηση προσδιορισμό της ηλικίας. Ωστόσο επίσημη ταυτοποίηση αναμένεται από την εξέταση του γενετικού υλικού ( DNA).

Πώς βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη

Η σορός, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, εντοπίσθηκε (15/03-07.40) από ζευγάρι όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στο σημείο, διέκριναν και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ανθρώπινο σώμα, ενημέρωσαν τις Αρχές.

Το σημείο στο οποίο εντοπίσθηκε το πτώμα- σε αγροτεμάχιο-, δεν είναι ευκρινές από το δρόμο. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30- 40 μέτρων από το χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα -περίπου 500μέτρα-, και σε μικρή απόσταση μεταξύ του γηπέδου και του Ιχθυογεννητικού Σταθμού της Ανατολής στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε ενώ κλήθηκε να μεταβεί στο σημείο ο Ιατροδικαστής Ιαωννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Σύμφωνα με την αυτοψία, η σορός εντοπίσηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ έφερε μακροσκοπικά εντονες και εμφανείς αλλοιώσεις. Ο θείος του Ρεθυμιώτη φοιτητή, Γιώργος Βυδιεδάκης, ο οποίος είχε ταξιδέψει και βρισκόταν στα Ιωάννινα, κλήθηκε να μεταβεί στο σημείο, φέρεται να αναγώρισε τον ανηψιό του.

Τι έδειξε η νεκροψία

Κατά τη νεκροψία -σύμφωνα με πληροφορίες- διαπιστώθηκε ότι το πτώμα έφερε ιματισμό (ρούχα) τα οποία παρέπεμπαν στις περιγραφές κατά την αναγγελία της εξαφάνισης, στον 20άχρονο φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη- αναφέρεται σχετικά η μπλε αθλητική μπλούζα με το διακριτό ITALIA, που φορούσε ο 20χρονος όταν εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός έφερε τραυματικές εκδορές στα άνω άκρα και τους καρπούς. Από την αυτοψία στο χώρο, εντοπίσθηκε κοντά στο αριστερό χέρι (σύμφωνα με την οικογένεια ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ήταν αριστερόχειρας) μαχαίρι- το οποίο εξετάζεται-, ενώ τραυματικές εκδορές (κοψίματα) εντοπίζονται στο δεξί χέρι. Σε σημεία του κορμού – επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες- εντοπίζονται εμφανείς μωλοπικές υποστάσεις και εκχυμώσεις καθώς και αλλοιώσεις οι οποίες κατά τη νεκροτομή, θα εξετασθεί αν προέρχονται από ζώα, το διάστημα κατά το οποίο η σορός ήταν εκτεθειμένη στο σημείο όπου και εντοπίσθηκε.

Αν και οι ενδείξεις παραπέμπουν σε αυτοχειρία, οι Αρχές, είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικές, ενώ εξετάζονται -ακόμα- όλα τα ενδεχόμενο. Όπως επισημάινεται ωστόσο, για τον ακριβή προσδιορισμό της αιτίας θανάτου- αν δηλαδή αποδίδεται σε αυτοχειρία ή ενδεχόμενα σε εγκληματική ενέργεια- καθώς και ο κατά προσέγγιση χρόνος θανάτου, αναμένεται με την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, το πρωί της Δευτέρας (16/03) και τα πορίσματα των τοξικοϊστολογικών εξετάσεων. Στις έρευνες έχει κληθεί και μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Σήμανσης απο τη Θεσσαλονίκη.
Με δήλωση του πραγματογνώμονα ερευνητή της οικονέγειας, Φώντα Βρόσγου, φέρεται να επιβεβαίωσε ότι αναγνωρίσθηκε η σορός και ανήκει στον 20άχρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο νεαρός Ρεθυμνιώτης Βαγγέλης Γιακουμάκης, σπουδαστής στη Γαλακτοκομική Σχολή στον Κατσικά Ιωαννίνων, είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος (06/02) από την οικογένειά του, ενώ είχε εκδοθεί SilverAlert για την αναζήτησή του.
Προανάκριση για την υπόθεση, διενεργεί η Υποδιεύθυνη Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία είχε αναλάβει τη διερεύνηση.

parapolitika.gr