Με το μυαλό στον τελικό η Ρόδος που «κλείδωσε» όμως την πρωτιά

Με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη με 0-4 επί των Ιπποτών στο ΕΑΚ για την 21η αγωνιστική που της δίνει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (β’ όμιλος- Α’ κατηγορίας BlueStarFerries), αλλά χωρίς τον Τρίγκα (αποχώρησε τραυματίας στο ξεκίνημα του ματς και οι πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για βαρύ διάστρεμμα) θα παρουσιαστεί η Ρόδος την Τετάρτη στον τελικό κυπέλλου Δωδεκανήσου ενάντια στον Ιάλυσο.

Τα «ελάφια» όταν σοβαρεύτηκαν «καθάρισαν» τη νίκη ενάντια στο νεανικό και αξιόμαχο σύνολο που παρέταξε ο Λάκης Ζαχαρίας στο Ενωσιακό γήπεδο (λόγω τιμωρίας της ομάδας από την Παλιά Πόλη το ματς δεν έγινε στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων) και με δεδομένο πως την επόμενη 22η και τελευταία αγωνιστική παίζουν με τον Εθνικό Αρχίπολης που αποχώρησε από το πρωτάθλημα, «κλείδωσαν» την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια.

Νωθρό το ξεκίνημα των παικτών του Δημήτρη Σκούνα που φαίνεται πως είχαν περισσότερο το μυαλό τους στον τελικό του κυπέλλου.

Απείλησαν αρχικά στο 15’ με το καλό σουτ του Γεωρδιάδη που απομάκρυνε ο Ζωγράφος σε κόρνερ και στο 30’ με την κεφαλιά του Γκάϊδα που πέρασε λίγο άουτ.

Στην επόμενη καλή φάση που δημιούργησαν με το σουτ του Τσιούνη μέσα από την περιοχή στο 38’, κέρδισαν το κόρνερ από το οποίο προήλθε το πέναλτι.

Από τα δεξιά εκτέλεσε ο Δήμας με πάσα στον Τσιούνη που δέχθηκε το μαρκάρισμα του Αναγνώστου μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Δεν αστόχησε από τα 11 βήματα ο Τσιούνης στο 39ο λεπτό και έκανε το 0-1 για την Ρόδο.

Στην επανάληψη η κούραση των νεαρών παικτών των Ιπποτών που βρίσκονταν συνέχεια σε θέση άμυνας φάνηκε και με την εμπειρία τους οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων «καθάρισαν» το παιχνίδι.

Στο 65’ ο Κακαζούκης έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Γιώργος Καντιμοίρης ξεχασμένος από την αντίπαλη άμυνα, έκανε το 0-2 με ωραία κεφαλιά.

Ακολούθησε το δοκάρι του Ευγενικού στο 67’ με συρτό σουτ του επιχείρησε, ενώ στο 70’ η άμυνα των Ιπποτών πιάστηκε και πάλι στον ύπνο όταν ο Δήμας εκτέλεσε κόρνερ και ο Γιώργος Καντιμοίρης με νέα κεφαλιά από το ύψος του α’ δοκαριού σημείωσε το 3-0.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 90’ ο Τσιούνης που σκόραρε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή για το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Μαυρουδής, Αχιολάς

Συνθέσεις:

Ιππότες: Ζωγράφος, Γκίνος, Ταφάνι, Κωνσταντίνου, Έλληνας, Ντούσκου, Αναγνώστου (46’ Σταμπολής), Χελάϊ, Καπουράνι (79’ Μαρκόπουλος), Καραγιάννης, Κουμλελής (74’ Τριπολίτης)

Ρόδος: Ψωμιάδης, Θεοδωρέλλης, Καντιμοίρης Στ., Γκάϊδας, Ανυφαντής, Τρίγκας (17’ λ. τρ. Κακαζούκης), Τσιούνης, Αλεξανδρίδης, Καντιμοίρης Γ. (74’ Κουρέττας), Δήμας, Γεωργιάδης