Εκδίκηση με… κύπελλο για τον Ιάλυσο

Τελικός με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και… μπόλικο πάθος ήταν ο 68ος του κυπέλλου Δωδεκανήσου, με τον Ιάλυσο να επικρατεί με 2-0 της Ρόδου στο Δημοτικό Στάδιο και να παίρνει το τρόπαιο μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των φιλάθλων τους.

Στο γήπεδο βρέθηκαν 1500 περίπου φιλάθλοι του ποδοσφαίρου που μπορεί να μην παρακολούθησαν παιχνίδια που θα το… θυμούνται, αφού έλλειπε ο ρυθμός, ωστόσο διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι ομάδες αναζητούσαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη καλή φάση να δημιουργηθεί στο 28′ όταν και ο τυπικά γηπεδούχος Ιάλυσος άνοιξε το σκορ.

Στην συγκεκριμένη φάση ο Χατζηφούντας από τα δεξιά έκανε το γύρισμα μετά την κάθετη μπαλιά του Σπάρταλη και ο Μαθιός με ανάποδο ψαλιδάκι την έστειλε στα δίχτυα, αφού εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ψωμιάδη που δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, αλλά αντ’ αυτού την… έστρωσε στον έμπειρο επιθετικό για την τελική του προσπάθεια και το 1-0.

Η απάντηση της Ρόδου ήρθε στο 30′ με το σουτ του Γεωργιάδη που απόκρουσε δύσκολα ο Λουτριώτης σε κόρνερ και αυτή έμελλε να είναι η… τελευταία επικίνδυνη επίσκεψη των ελαφιών στα αντίπαλα καρέ.

Στην επανάληψη ο Ιάλυσος έδωσε χώρο στους πράσινους και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σκούνα είχαν την ανούσια υπεροχή της μπάλας και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν για να φανούν απειλητικοί προς την εστία του Λουτριώτη.

Απ’ την μεριά τους οι τοξοβόλοι προσπάθησαν στο 60′ να κάνουν την ζημιά με το Χατζηφούντα που έχασε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή σε αντεπίθεση της ομάδας του και σπατάλησε την ευκαιρία.

Στο 75′ πάντως ο Ιάλυσος έφτασε στο 2-0 και καθάρισε τη νίκη και το τρόπαιο. Από την μπαλιά του Ρεκλείτη, ο Μαθιός απέφυγε ωραία δύο αμυντικούς μέσα στην περιοχή και έκανε την συρτή σέντρα προς τον Καρπαθάκη που με σουτ στην αριστερή γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι ερυθροκίτρινοι πανηγύρισαν την κατάκτηση του κυπέλλου και πήρα… εκδίκηση για την χαμένη πρωτιά από την Ρόδο στον όμιλο του πρωταθλήματος.,

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Ωραιόπουλος, Σαρρής

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Λουτριώτης, Παπαδημήτρης, Παφιάκης, Σπάρταλης (77′ Χειμωνέττος), Μαθιός, Αθανασίου, Χατζηφούντας (73′ Μπελεβέτης, 88′ λ. τρ. Φυλακούρης), Μπιγκό, Σταυλάς, Ρεκλείτης, Καρπαθάκης

Ρόδος: Ψωμιάδης, Θεοδωρέλλης, Καντιμοίρης Στ., Γκάϊδας (57′ λ. τρ. Γεωργάς), Ανυφαντής, Καλημέρης (46′ Χατζηβαλσάμης), Τσιούνης, Δαλκίδης, Καντιμοίρης Γ. (76′ Αλεξανδρίδης), Δήμας, Γεωργιάδης