Οι δύο  κόμβοι επί της Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου δεν είναι αδειοδοτημένοι  

 

 

Στην ρητή και σαφή δήλωση ότι το έργο των δύο κόμβων με τους φωτεινούς σηματοδότες στην περιοχή Αφάντου, δεν έχει αδειοδοτηθεί, κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε να έχει καν δημοπρατηθεί, προέβη την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις.

Ο κ. Χατζημάρκος αποσαφήνισε ότι έργο, χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση από το ΥΠΕΚΑ δεν μπορεί να υλοποιηθεί και κάλεσε όσους αρνούνται να το καταλάβουν, να πουν ανοιχτά στην κοινωνία ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

 

Η δήλωση του κ. Χατζημάρκου έχει ως εξής:

 

«Διαπιστώνω ότι για το θέμα αυτό εξακολουθεί να γίνεται πολύ μεγάλη σπέκουλα και να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, ώστε ο κόσμος αναρωτιέται τι πραγματικά ισχύει.

Το θέμα είναι πολύ απλό.

 Έχουμε άλλο ένα έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το οποίο δημοπρατήθηκε χωρίς αδειοδοτήσεις. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το έργο κατασκευής κόμβων με φωτεινούς σηματοδότες στα δύο σημεία για τα οποία γίνεται λόγος, στην περιοχή Αφάντου, (Φλώρα και Παναγιωτάς)  δεν είναι αδειοδοτημένο από το ΥΠΕΚΑ, όπως θα έπρεπε να είναι. Κατά συνέπεια, το έργο δεν έπρεπε να έχει καν δημοπρατηθεί.

 

Περιμένουμε την απάντηση του ΥΠΕΚΑ. Αν αδειοδοτήσει του κόμβους, τότε θα υλοποιηθούν. Εμείς δεν μπορούμε γιατί δεν επιτρέπεται να τοποθετήσουμε φωτεινούς σηματοδότες χωρίς την άδεια του Υπουργείου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει τη δουλειά της τηρώντας τους νόμους και τις διατάξεις. Δεν κάναμε καμία παρέμβαση με δική μας πρωτοβουλία που να δημιουργεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.

 

Αυτά τα λένε μόνο εκείνοι που θέλουν να σκεπάσουν το αμαρτωλό παρελθόν ή νομίζουν ότι βρήκαν μια ευκαιρία να πλήξουν πολιτικά την περιφερειακή αρχή. Εμείς δεσμευτήκαμε ότι θα δώσουμε το έργο ολοκληρωμένο στην κυκλοφορία και αυτό θα κάνουμε.

 

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όποιος δεν θέλει να το καταλάβει, να πει δημόσια ποια συμφέροντα εξυπηρετεί».